Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Hi ha els plàtans comestibles crus (Musa cavendishi), els de fregir o ‘plátano macho’ i també els nans (Musa paradisiaca). Aquests darrers són originaris de l’Àsia meridional i ja eren coneguts a la Mediterrània cap a l’any 650 Ac. Van arribar a les illes Canàries el segle xv, i d’allà es van introduir a les Amèriques. El cultiu comercial a les Canàries s’inicià a final del s. XIX, i és aquí on es cultiven diverses varietats de plàtan, entre les quals el plàtan nan. No supera els 12 cm de llargària, i se’n poden trobar diverses varietats, molt apreciables per la bona maduració un cop fora de la planta. Tenen un sabor dolç, intens i perfumat, amb una consistència gens farinosa, ben al contrari que el plàtan de fregir, de consistència terrosa, ja que gairebé no conté hidrats de carboni senzills. El plàtan nan és apte per a les elaboracions que fem amb aquesta fruita, però és molt més vistós i es pot presentar de múltiples maneres: en suc, batut, amanit, fregit, en amanida, etc.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: