Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

També es coneix com a 'orellana de préssec', encara que aquesta denominació, derivada de la forma que adopta, és originària de l’albercoc sec. El préssec sec és el resultat de l’assecat d’aquesta fruita, de la varietat vinyal o de carn ferma, un cop pelada i tallada sencera, en una única tira. Concebut, com totes les variants d’aquesta mena de productes, per conservar els excedents de producció, la seva comercialització i estima van disminuir per mor de l’aparició de la conserva en almívar. S’ha recuperat perquè s’incorpora a les amanides i es fa servir en coccions més o menys llargues, durant les quals es rehidrata, com a complement de carn blanca de porc o aviram. També es pot consumir directament, amb finalitats energètiques o en substitució de les llaminadures artificials a les quals s’ha aficionat la quitxalla.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: