Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Considerada per molts una varietat de la família de prunes europees, d’altres li reserven un lloc diferent i la consideren originària de la regió de Damasc ('damascena', en castellà, o 'dansom', en anglès), des d’on sembla que els romans la van dur a Anglaterra, on és força apreciada, i després  els colons la van portar a l’Amèrica del Nord abans que les varietats asiàtiques (les de color groc) arribessin a Occident. És una pruna de forma ovalada i mida menor que l’europea, que es caracteritza per la pell fosca —antigament emprada per tenyir roba de color porpra— i la polpa groga, ferma i un punt aspra, si no és ben madura, cosa que feia que es destinés, preferentment, a fer prunes seques o melmelades, abans que es millorés en certes varietats, cosa que l’ha fet més dolça, n’ha avançat la collita i l’ha destinat al consum com a fruita fresca.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: