Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Mai no s’ha trobat un porro en estat silvestre i, per aquest motiu, el seu origen és del tot incert. Es pensa que podria venir de la zona d’Egipte o de Turquia, o potser d’Israel o d’Iran. Però sí que sabem del cert que ja es consumia fa més de 5.000 anys i que els romans van estendre el seu cultiu i consum fins a les illes britàniques, on a l’edat mitjana va començar a valorar-se perquè tenia l’enorme virtut de pal•liar la fam. Segons l’època de cultiu, en podem trobar diverses varietats: els porros de tardor i hivern, que s’allarguen tota la primavera, solen ser més grossos i de sabor més fort; mentre que els porros d’estiu, són més petits, més tendres i de sabor més suau, tot i que solen tenir el centre llenyós i disminueix la qualitat del mateix porro. Rebutgeu els porros de colors groguencs, amb les fulles toves, descolorides o músties. Mengeu-los crus, picats molt finament en amanides, arrebosseu-los, escaliveu-los, feu-los al foc, tal com si es fossin calçots o en una clàssica vichyssoise.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: