Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

També escrit 'ras-el-hanut', és una barreja d’espècies seques en pols que cada marxant personalitza triant entre els quasi 40 ingredients —alguns actualment prohibits, com la pols de cantàrida, un escarabat amb suposades propietats afrodisíaques— que s’hi poden incorporar, i triant-ne la proporció. Les envasades que es venen arreu, però, redueixen dràsticament aquesta quantitat i rarament superen la desena d’ingredients. Bàsic en la cuina nord-africana del Magreb per la preparació de cuscús i tagín, ha estat considerat per alguns com el curri nord-africà que acompanya i perfuma plats, sobretot de composició vegetal. De tota manera, on és el condiment estrella és a la 'aïd el-kebir' o festa del xai, emblemàtica de les comunitats magrebines. I, en especial, en el tagín dolç conegut com 'mrouzia' i fet amb mel, ametlles i canyella.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: