Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Peleu i talleu les cebes, l’albergínia i el pebrot verd a daus. Per pelar el pebrot verd i l’albergínia hi ha un estri que ho facilita molt, un pelador dentat. Peleu i piqueu o filetegeu els alls.
  2. Talleu el carbassó a daus, sense pelar i ben net. Ratlleu els tomàquets.
  3. Demaneu ajuda a un adult per enrossir els alls picats o filetejats en una paella gran, amb un raig molt generós d’oli.
  4. Afegiu-hi la ceba i el pebrot verd. Feu-ho coure tot plegat, a foc lent, uns 10 min.
  5. Afegiu-hi el carbassó i l’albergínia i continueu-ho coent uns 5 min.
  6. Finalment, poseu-hi els tomàquets ratllats, un pessic generós de sal i un de sucre. Deixeu-ho coure, a foc lent, uns 30 min.
  7. Per al crumble: engruneu la farina amb la mantega. Ha de quedar com una mena de sorra gruixuda.
  8. Poseu la samfaina en un recipient que pugui anar al forn. Cobriu-ho amb llesques de formatge i acabeu-ho amb el crumble.
  9. Poseu el recipient al forn, a 200 ºC, uns 30 min.

El consell

  • Aquesta recepta és ideal per aprofitar les verdures que ens hagin quedat al calaix. Si no tenim tots els ingredients que proposem aquí, no passa res. Amb unes quantes verdures ja ens pot quedar una samfaina boníssima.
  • Si ho prefereixes, pots canviar el manxego per un altre formatge, com, per exemple, mató o formatge fresc.
  • Si vols, pots substituir els tomàquets frescos per una llauna de tomàquet al natural.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: