Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Peleu i talleu les cebes, l’albergínia i el pebrot verd a daus. Per pelar el pebrot verd i l’albergínia hi ha un estri que ho facilita molt, un pelador dentat. Peleu i piqueu o filetegeu els alls.
  2. Talleu el carbassó a daus, sense pelar i ben net. Ratlleu els tomàquets.
  3. Demaneu ajuda a un adult per enrossir els alls picats o filetejats en una paella gran, amb un raig molt generós d’oli.
  4. Afegiu-hi la ceba i el pebrot verd. Feu-ho coure tot plegat, a foc lent, uns 10 min.
  5. Afegiu-hi el carbassó i l’albergínia i continueu-ho coent uns 5 min.
  6. Finalment, poseu-hi els tomàquets ratllats, un pessic generós de sal i un de sucre. Deixeu-ho coure, a foc lent, uns 30 min.
  7. Per al crumble: engruneu la farina amb la mantega. Ha de quedar com una mena de sorra gruixuda.
  8. Poseu la samfaina en un recipient que pugui anar al forn. Cobriu-ho amb llesques de formatge i acabeu-ho amb el crumble.
  9. Poseu el recipient al forn, a 200 ºC, uns 30 min.

El consell

  • Aquesta recepta és ideal per aprofitar les verdures que ens hagin quedat al calaix. Si no tenim tots els ingredients que proposem aquí, no passa res. Amb unes quantes verdures ja ens pot quedar una samfaina boníssima.
  • Si ho prefereixes, pots canviar el manxego per un altre formatge, com, per exemple, mató o formatge fresc.
  • Si vols, pots substituir els tomàquets frescos per una llauna de tomàquet al natural.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

19 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

19 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

19 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

20 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto