Preparació
- Salpebreu els peus i deixeu-los 24 h a la nevera.
- Poseu a bullir els peus de la manera tradicional: coberts d’aigua freda, amb dues cebes, dues pastanagues i les herbes aromàtiques. Quan arrenqui el bull, escumeu-ho i deixeu-ho coure lentament fins que l’os es desprengui de la carn. Quan arribi aquest punt, traieu-los de l’olla, deixeu-los refredar una mica i desosseu-los conservant-ne al màxim la forma.
- Mentrestant, en una cassola feu un sofregit de ceba i all, i quan sigui ros afegiu-hi el tomàquet ratllat, una cullerada de pebre vermell i el vi blanc, i deixeu-ho reduir. Poseu-hi unes llossades de brou de coure els peus i deixeu-ho coure 5 min.
- Peleu els salsifís i bulliu-los uns minuts. Afegiu-los a la salsa i deixeu-ho coure 5 min més. Rectifiqueu-ne el punt de sal.
- Traieu el budell de la botifarra i barregeu-hi els pinyons i les panses. Farciu els peus i poseu una meitat sobre l’altra. Emboliqueu-los amb mantellina i rostiu-los al forn a 180 ºC fins que siguin rossos. Reserveu-los.
- Talleu la molla de pa a daus petits. Barregeu-la amb l’all i el julivert.
- Un cop freds els peus, talleu-los en tres porcions.
- Poseu els peus de porc en una cassola; al damunt, poseu-hi la salsa amb els salsifís, i acabeu-ho amb la barreja d’all, julivert i la molla de pa. Enforneu-ho 10 min més a 180 ºC i ja ho podeu servir.