Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tenim sort. A l'Atlàntic només hi ha una espècie d'aquest peix. Per tant, si el rètol de la nostra peixateria ens indica que la peça prové d'aquest oceà, podem estar segurs que es tracta d'un Salmó solar de veres. Una altra cosa és saber si el peix que ens venen és realment salmó salvatge i, per tant, pescat al mar en comptes de recol·lectat en una piscifactoria, com passa en molts casos. Per identificar-lo amb precisió, l'important es fixar-se en el color i la quantitat de greix de la peça. Així, per distingir un salmó escocés (el troll, que per a molts és considerat el millor) d'un salmó irlandès (el seu competidor principal) hem de distingir en el primer una carn de color més fosc i uns miòtoms (les capes de greix de sota la pell, que separen la carn) més prims que en el segon. Degustar la carn d'un troll, pescat amb canya i que, per tant, ha fet un darrer esforç de resistència, és una delicia. Òbviament, la carn no gaire feta i sense gaires espècies emmascarant-ne el sabor.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: