Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El sard (Diplodus sargus) és un saborós peix de roca de la família dels espàrids, és a dir, dels peixos amb escata. Viu a la Mediterrània, en fons sorrencs i de roques. Recorda molt a l’orada en el seu aspecte i en el seu color gris platejat amb una taca més fosca a la cua, i pot arribar a mesurar 40 cm i apropar-se als 3 kg de pes. De carn blanca i melosa al paladar, és un peix ideal per coure sencer al forn. Als mercats no és gaire freqüent, encara que la família dels sards és ben nombrosa, i compta amb peixos com el sard de morro punxegut (Diplodus puntazzo), la vidriada (Diplodus vulgaris), el sard imperial (Diplodus cervinus) —el més gros de l’espècie—, i el germà més petit, l’esparrall (Diplodus annularis).

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: