Carles Gaig, propietari i xef executiu del Restaurant Gaig i amb estrella Michelin, cuinarà a 4 mans amb Òscar Àlba, xef executiu del Restaurant 4 Gats, en un sopar que barrejarà dues generacions culinàries.
El sopar, que s’ha batejat com sopar tàndem en honor al famós quadre de Ramon Casas exposat a la sala principal del 4 Gats, tindrà lloc el proper 18 de maig i forma part de la llarga sèrie d’esdeveniments que l’emblemàtic restaurant està organitzant per commemorar la seva inauguració fa 120 anys.
Aquesta serà la primera vegada que Gaig i Alba cuinin junts. Malgrat pertànyer a diferents generacions (Gaig és del 1948 i Alba del 1978), els estils culinaris dels dos xefs tenen un punt en comú, que és l’ús de receptes i plats tradicionals adaptats a tècniques modernes. Així ho expliquen ells mateixos en les màximes que regeixen la seva feina: si Gaig assegura que cal "sempre mirant al davant sense deixar de mirar enrere", Alba afirma que “no existeix modernitat sense una bona tradició”.
El menú dissenyat pels dos xefs i maridat amb vins de Ferré i Catasús inclou:
Cocktail de benvinguda
- Bunyol clàssic de bacallà del Sr. Carles
- La nostra patata farcida de botifarra de Perol i suc de rostit
Entrant fred
- Bacallà en dues textures de mongeta de Santa Pau, calçots i romesco lleuger
Entrant calent
- El caneló de la fonda amb la seva beixamel trufada
Peixos
- Llom de rap a la brasa amb cremós de carbassa i saltejat de pèsols del Maresme amb foie
Carns
- Pularda rostida a la catalana Pularda
Prepostre
- No podia faltar la escuma de crema catalana del Sr. Gaig
Postre
- La nostra beina de cacau de taronja Sanguina i sopeta de cítrics