Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats portades a terme per dones, es vol compartir coneixement i donar la volta a la gastronomia, perquè cuinar és un acte revolucionari! La tria del producte, passant per la compra responable i conscient i fins i tot la tria de la recepta, són actes revolucionaris. Un dia de cada mes de tardor, s'organitza una ponència o taller amb el qual es vol posar sobre la taula la importància de l'acte culinari.
La Revolució històrica. 27 de setembre
Amb una ponència titulada 'Posem la cuina i la gastronomia a la llista de les coses interessants de la vida', la xef mundialment coneguda Carme Ruscalleda vol reivindicar el producte de la terra. L'activitat es fa de 17.30 a 19.30 h, un temps en el qual també es pot parlar amb la cuinera després de la ponència, tot degustant productes frescos del nostre mercat i amb el maridatge dels vins del celler Quim Batlle.
La Revolució dels espais. 25 d'octubre
L'experta en fengshui Astrid Izquierdo vol portar aquest estil de vida dintre de la cuina. Una ponència plena de consells sobre l'aplicació d'aquesta tècnica asiàtica tant en l'espai com en els nostres plats. D'aquesta manera, podem sentir-nos més creatius a l'hora de cuinar els aliments del dia a dia, i es finalitza la jornada amb un tast de productes de temporada.
La Revolució dolça. 22 de novembre
Amb el Nadal a prop, i, per tant, amb les seves preparacions ja a sobre, cal recordar que, tot i que es tracta d'unes dates on mengem molt, podem fer àpats més saludables. Viena Campos s'encarrega d'aquest taller en el qual s'elaboren postres nadalenques menys ensucrades i amb producte de temporada. L'activitat acaba amb el tast de les creacions maridades amb caves del celler Titiana.
La Revolució humanística. 20 de desembre
L'Ana Casanova, de Love Food, porta a terme aquest taller amb el lema 'El Nadal també pot ser vegetarià'. Es tracta d'una jornada en la qual es proposen diversos plats que s'allunyen dels típics àpats a base de carn i peix, i donen més protagonisme a la totalitat dels vegetals a taula. Per altra banda, el tast final es marida amb Kombutxa, un te fermentat i molt saludable que és ideal per substituir els refrescs.
Totes les activitats es fan de 17.30 a 19.30 h, i cal inscripció prèvia per participar-hi. El preu per persona i taller és de 20 €, però aquesta xifra baixa als 15 € si s'és client (només cal mostrar un tiquet de compra del Mercat o de Bon Preu del mercat per obtenir el descompte).