Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia ofereixen tallers familiars gastronòmics per a nens de 5 a 12 anys, on adquiriran coneixements de cuina i d'hàbits saludables.
Els tallers organitzats són els següents:
- Bon aprofit: Rep aquest nom pel missatge que volen traslladar: "Bon profit, ben aprofitat!" Ensenyaran tècniques i recursos per reutilitzar les sobralles que hi ha a la nevera i elaboraran unes receptes saboroses.
- Tast de tardor: Amb els fruits de temporada, el moniato, la carbassa i la magrana, es crearà un àpat ben saborós i ple d'energia.
- Dolços del monestir: S'elaboraran dues postres medievals, les casquetes i el mató.
- Setciències a la cuina: Aprendran la multitud de fenòmens químics que fan de la cuina una eina màgica i sorprenent.
- Dolços de nadal: Elaboraran receptes típiques nadalenques.
A més a més del 2 al 3 de novembre se celebra Els sabors de la terra a Món Sant Benet. Festa i mercat de tardor, un mercat que girarà entorn de l’alimentació, el paisatge i les tradicions pròpies de l’època de tardor, on hi haurà també activitats per a la mainada. Cada dissabte es farà la Sortida amb autobús Barcelona-Món Sant Benet (3-12 anys) per gaudir tot el dia amb la família fent una ruta històrica i, si es vol, fent un taller de cuina històrica i bons hàbits alimentaris.