La Bisbal d’Empordà és un gran centre productor de ceràmica, i aquesta té un pes molt important en els serveis de restauració. Per això era necessari celebrar una nova edició del Tastaolletes, una mostra on la gastronomia i la ceràmica s’uneixen a les taules dels principals bars i restaurants de la ciutat. Amb la consolidació del model anterior, enguany són un total de 10 bars i 6 restaurants els que oferiran als visitants els seus tastets acompanyats d’una copa de vi de la DO Empordà i els seus corresponents menús de degustació.
Enguany s’han sumat a la celebració les quatre pastisseries del poble, i els visitants podran tastar les especialitats de cadascuna sota el lema ‘El tastet més dolç’. D’altra banda, també s’han organitzat un mercat de vins i formatges a la plaça del Castell, a càrrec de les entitats Eixmedia i Espai del Vi, i una sèrie de xerrades, tastets i degustacions gastronòmiques que tindran el seu escenari a la sala de les tines del Castell. La canalla també s’ho passarà bé en aquest certamen: la Fleca Can Rodà, amb la col·laboració del Gremi de Flequers de Girona, s’ha encarregat d’organitzar un taller de pa el dissabte a les 17 h al carrer Pella i Forgas perquè els més petits gaudeixin cuinant.
Seguint la tradició, l’altra gran protagonista d’aquesta mostra és la ceràmica. Tots els tastets seran servits en plats de ceràmica d’artesans adherits a la marca Ceràmica de la Bisbal i, a més, s’hi duran a terme activitats relacionades que tindran el seu principal escenari a la plaça Germans Sitjar. També hi haurà caminades populars, una visita a l’exposició permanent de les excavacions arqueològiques del Castell i l’entrega de premis dels concursos de fotografia de la Festa Major i del 6è concurs de ratafia casolana, activitats a les quals poden assistir tots els habitants i visitants que s’apropin a la ciutat. Per a més informació podeu consultar el programa oficial del Tastaolletes.