La tòfona és un dels fongs més preuats des de fa segles, i la seva aroma és irresistible. Ara que n'és temporada, Osona està ben preparada per oferir-vos un seguit d'activitats al voltant d'aquest producte tan propi del nostre territori.
El dijous 26 de gener, a les a les 19.30 h, a l'Orfeó Vigatà té lloc la presentació del calendari de les propostes previstes al voltant de la tòfona a Osona. Durant l'acte es podrà gaudir d'una petita degustació i de música en directe, i també hi haurà la presentació de la Mostra de la Tòfona Silvestre d'Osona.
Us avancem que aquest calendari comptarà amb la V Jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona de la Universitat de Vic, que tindrà lloc el dissabte 28 de gener a l’edifici d'El Sucre, i seguirà amb la Mostra de la Tòfona Silvestre d’Osona, organitzada per la Llotja de Vic el dissabte 4 de febrer. A més, durant els mesos de gener, febrer i març, els restaurants del col·lectiu Osona Cuina oferiran diverses propostes gastronòmiques basades en aquest producte, en format menú de degustació, suggeriments o plats de carta, per tal d’acostar la tòfona d’Osona al públic i mostrar la infinitat d’aplicacions i receptes amb la tòfona.
A més, Osona Cuina, en col·laboració amb Mercats de Barcelona, realitzarà 'showcookings' basats en la tòfona. La primera data confirmada és aquest mateix dissabte 28 de desembre, a les 11 h, al Mercat de Les Corts de Barcelona. Es tracta d’una activitat gratuïta i a peu de mercat, amb l’objectiu d’apropar la tòfona a la cuina de casa i oferir una petita mostra de la cuina osonenca amb tòfona.