Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Formatge tradicional gallec protegit per la DO corresponent des de l’any 1992, elaborat amb llet pasteuritzada de vaca rossa gallega i amb una maduració mínima de set dies. Esmentat per Plini al segle I, tot parlant de les 'mamulas lactem' (‘mamelles de llet’), encara que d’altres el fan originari d’un convent de monges del segle XI, el nom del formatge prové de la forma que li dona l’embut ('cunca') on es deixa quallar i compactar la llet, al principi del procés. De textura cremosa i amb un sabor lleugerament àcid i salat, el formatge presenta, externament, una crosta de color groc. Consumit generalment de forma directa, traient-lo una hora abans del frigorífic per deixar-lo posar-se a temperatura ambient, els més tendres també es poden fer servir per untar una torrada, directament o gratinant-la.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: