Arriba la setena edició del Sopar Medieval de Vic el 4 de desembre a les 21 h. El Gremi d’Hostaleria d’Osona organitza un any més, juntament amb l’Ajuntament de Vic, el primer dels actes del Mercat Medieval de Vic. És un àpat de reproducció organolèptica d’un ‘Sopar de privilegiats i benestants a la Catalunya del segle XIV’. El sopar es realitzarà segons una recepta del ‘Llibre de Sent Soví’.
El Dr. Antoni Riera Melis, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona i membre de l’Observatori de l’Alimentació, ha estat qui ha guiat el procés de preparació, la confecció i la presentació de l’àpat. L’elaboració dels menjars va a càrrec dels cuiners del Gremi d’Hostaleria d’Osona i l’objectiu principal és elaborar els plats amb la mateixa fidelitat i gustos del segle XIV.
Durant el sopar es podrà gaudir de música i ball de l’època a càrrec del grup Mitja Cobla La Vigatana.
L’escenari escollit per al sopar és l’Orfeó de Vic, al carrer Sant Pere, 7.
Com que es tracta d’una activitat guiada, el nombre de comensals és limitat (50 com a màxim). El preu de l’àpat és de 25 € per persona.