Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Xatonada popular del Vendrell 2016

El Vendrell és una de les localitats on se celebra la Ruta del Xató, i, com a tal, té la seva pròpia recepta i la seva forma de fer el xató. A més, diversos restaurants de la zona que participen a la ruta incorporaran a les seves cartes i menús plats i tapes fets amb xató.

Recepta
Primer s’agafa un morter, s’hi posa sal i es van trinxant primer les ametlles i després les avellanes fins aconseguir una pasta ben fina. Tot seguit, la ceba, la nyora (prèviament escalada i sense pell), el bitxo (optatiu), el pebre vermell, una mica de pebre negre i el pa fregit. Finalment, els alls, els tomacons, l’oli i el vinagre. Quan s’ha acabat la salsa, es barreja amb l’escarola, que ha d’estar ben neta i escorreguda. Es deixa reposar unes hores i quan s’ha de servir el plat es decora amb el bacallà esqueixat, la tonyina, els filets d’anxova i les olives arbequines. Es pot acompanyar de truites de carxofes, fesols o de botifarra negra.

Ingredients de la salsa

  • 100 g d’ametlles
  • 80 g d’avellanes
  • 1 peça de nyora escaldada
  • 1/2 peça de bitxo (optatiu)
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1/2 peça de ceba escalivada
  • 1/2 peça de cabeça d’alls escalivada
  • 3 peces de tomacons escalivats
  • Oli Sal
  • Vinagre
  • Pebre vermell
  • Pebre vermell dolç

Ingredients del xató

  • 2 peces d’escarola
  • 120 g de bacallà
  • 120 g de tonyina
  • 4 filets d’anxova
  • 80 g d’olives arbequines

MÉS INFORMACIÓ

El Vendrell (Baix Penedès)

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: