Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Préssecs

Préssecs

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec d'Ordal. Els caps de setmana de juny, juliol i agost la zona s'omple de pagesos que venen aquestes fruites recentment collides. D'aquesta manera, els clients poden gaudir d'uns préssecs que han passat per l'arbre, la parada i la seva taula aquell mateix cap de setmana.

La fruita, tot i ser la protagonista del mercat, comparteix parada amb altres productes del municipi com mel, melmelades i oli d'oliva, i existeix la possibilitat de comprar cava i vi directament dels cellers elaboradors de Subirats que participen en el maridatge de préssec i cava. Per altra banda, els visitants poden conèixer els productors i pagesos que porten els aliments al mercat i tractar directament amb ells.

Enguany, l'Ajuntament de Subirats i l'Associació de Productors del Préssec d'Ordal, organitzadors del mercat, treballen en la realització d'un estudi de diagnosi per recollir propostes de millora de l'esdeveniment en temes d'accessibilitat, sostenibilitat, parades i serveis amb l'objectiu de mantenir un mercat atractiu. Per altra banda, durant aquesta temporada, els restaurants locals treballen el préssec d'Ordal en les seves cartes i productes artesans, per tal d'elaborar creacions que retin homenatge a la fruita del municipi.

MÉS INFORMACIÓ

Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto