La Sega Tradicional d’Arròs de Pals és una gran oportunitat per conèixer aquesta pràctica tan antiga i retrobar-se amb costums que cal mantenir vius. Durant la primera quinzena d’octubre és temps de recollir, perquè és quan l’arròs ja està madur. Durant aquesta diada que es fa al Mas Carles, als afores de Pals, els segadors més veterans del poble, juntament amb els joves que segueixen la tradició, fan una exhibició de com se segava antigament. Utilitzen corbelles (falçs dentades), cavalls i barques per transportar les garbes. A més, hi haurà una mostra de fotografies antigues, que serviran de suport a l’explicació del procediment. També hi haurà un taller de centres decoratius fets amb espigues d’arròs i una exhibició de productes de cistelleria, ofici que està molt lligat a aquest conreu, ja que en els recs, rieres i escòrrecs hi creixien les canyes, balques i vímets, materials bàsics per a aquests artesans. Com a cloenda, es farà una arrossada popular en què visitants i pagesos dinaran en una mateixa taula.