Coneguda per la seva aportació de potassi, vitamines i hidrats de carboni, la carxofa és una de les verdures més característiques de l’hivern. Als països mediterranis ho sabem bé, i per això cada mes de febrer Amposta ret homenatge a la verdura més rica en fibra. La tradicional Festa de la Carxofa arriba el 25 de febrer per oferir-nos aquesta hortalissa tan bona i saludable. La festa coincideix amb les XIV Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, que se celebren entre el 16 de febrer i el 19 de març. La festa començarà a les 11 h al Pavelló Firal d’Amposta i comptarà amb espectacles d’animació i diverses activitats. Per segon any consecutiu, la festa inclou el Mercat de Productes de Terres de l’Ebre-Km 0, amb la carxofa com a protagonista. Els tiquets de les degustacions dels restaurants tenen un preu de 2 € per persona, i la degustació popular, 3 €. Aquest últim tast inclou dues carxofes, una botifarra baldana, una torrada de pa i allioli.