Què cuinar La Vanguardia

'De Barcelona a Palma en un bocado'

Showcookings i degustacions gratuïtes de tapes mallorquines durant el trajecte marítim Barcelona-Palma

Presentació del projecte 'De Barcelona a Palma en un bocado...'

Presentació del projecte 'De Barcelona a Palma en un bocado...' Cristina Camilleri

Les illes Balears són una de les destinacions que reben més visitants durant els mesos d’estiu. Les seves platges, els seus paratges naturals, les aigües cristal·lines i, sens dubte, la bona gastronomia són alguns dels seus encants. Trasmediterranea porta cent anys unint Catalunya i Mallorca gràcies a la travessia marítima Barcelona-Palma. Aquest estiu ha decidit apropar ambdues terres a través de la gastronomia. A partir del 27 de juliol els viatgers que naveguin els dijous tindran una saborosa sorpresa.

El projecte ‘De Barcelona a Palma en un bocado...’ té l’objectiu d’apropar destins, cultura i gastronomia. Així, doncs, els dies 27 de juliol i 3, 10, 17 i 24 d’agost cinc dels millors xefs del panorama gastronòmic balear realitzaran tres showcookings en què presentaran tres tapes. Els horaris de les demostracions de cuina són a les 14.30 h, a les 16.30 h i a les 18.30 h. A més, tindreu l’oportunitat de tastar-les a la degustació gratuïta. Podeu compartir la vostra experiència a les xarxes socials amb l'etiqueta #trasmetapeo.

Algunes de les creacions culinàries són finalistes del concurs de tapes Tapalma, com la ‘castanyola de mar’. De fet, l’últim dia pujarà a bord Igor Rodríguez, del restaurant Ham, considerat com un dels millors xefs de tapes d’Espanya. El xef Óscar Fontan, del restaurant Ca na Joana, serà el primer invitat a bord per dur a terme els seus showcookings. Presentarà unes tapes sofisticades que barregen els sabors de la gastronomia mallorquina. Els altres dies els viatgers comptaran amb la presència i les tapes de Koldo Royo (Bon Gust Producciones), Felipe Moreno (restaurant Aromata de Andreu Genestra) i María Salinas (restaurant María Salinas).

LES TAPES

27 de juliol: Óscar Fontan

  • Vieira en tempura aromatitzada amb Kabir, esponja de tomàquet i parmesà amb pop rostit en kimchee i aire de mar
  • Tosta de cristall amb cremós de foie, escuma de formatge i cruixent d’enciam de mar
  • Fals caneló de pollastre sobre sorra de brou i esfera de iogurt de pernil amb pensaments

3 d’agost: Koldo Royo

  • Pop amb “trampó”
  • Pastís de vedella amb tàperes i mel
  • Tosta d'anxoves i escalivada amb amanida de germinats

10 d’agost: Felipe Moreno

  • Albergínia en escabetx de taronja ‘salmuera’, llenties fregides i gingebre adobat
  • Gaspatxo de ‘tomatillo’ verd amb cuscús de sèpia i ferment d’all dolç
  • Coca de cervesa amb pebrots escalivats i figues confitades

17 d’agost: María Salinas

  • Sandvitx confitat amb xampany
  • Gaspatxo de taronja amb ravioli
  • Costella de porc i bolets

24 d’agost: Igor Rodríguez

  • Blini de formatge, gamba de Sóller i kimuchi
  • Castanyola de mar
  • Kebab de ‘lechona’

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct - 19 nov

Ganxotapes de Tardor

Del 20 d'octubre al 19 de novembre s'organitza a Sant Feliu de Guíxols un concurs per triar la millor 'Ganxotapa'...

02-19 nov

QuintoTapa Sant Vicenç dels Horts

Després de cinc edicions d’èxit de la ruta Tapes i Canyes a Sant Vicenç dels Horts, l’activitat...

19 nov

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

18-19 nov

Jornada del Calçot de Valls

Al novembre comença la temporada de les calçotades i, com no podia ser d’una altra manera,...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto