Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Ja us podeu inscriure per participar al 1r Premi Remenja’mmm

El concurs promou la reducció del malbaratament alimentari als restaurants

Ada Parellada és una de les impulsores de la iniciativa

Ada Parellada és una de les impulsores de la iniciativa

El projecte Remenja’mmm convoca per primera vegada un concurs, adreçat a restaurants, hotels o bars de menú, que vol guardonar la millor iniciativa destinada a reduir el malbaratament alimentari. Els participants han d’indicar quines accions posen en pràctica en el seus establiments per assolir una gestió dels aliments més ecològica, eficient i sensata. La data límit per presentar candidatures és el 31 de març.

El guanyador rebrà un diploma únic que n’acreditarà els valors de la sostenibilitat. A més, podrà compartir la seva proposta amb representants de l’administració pública i del gremi de restauradors i amb els mitjans de comunicació que assisteixin a l’acte de lliurament.

El jurat està format per les organitzacions promotores del projecte Remenja’mmm (Rezero, Banc de Recursos, Nutrició sense Fronteres i Grup GSR), l’Agència de Residus de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i diverses institucions i personalitats de l’àmbit gastronòmic. A l’hora de formular el veredicte, el jurat tindrà en compte aspectes com la durada de l’acció, la seva incidència, el seu grau d’innovació o la integració amb altres accions.

 

“Els petits canvis són poderosos”

Aquesta és la frase que resumeix la filosofia del projecte Remenja’mmm, que compta amb més d'un centenar de restaurants adherits. El seu objectiu és adreçar-se a restauradors i clients per fomentar un canvi d'hàbits que comporti un major reaprofitament alimentari. I és que es calcula que, de mitjana, entre un 4 i un 10% del menjar que es compra en un restaurant acaba a les escombraries i que una tercera part de la producció alimentària mundial no s'acaba consumint.

Per això, des de Remenja'mmm plantegen la necessitat de conscienciar tots els agents econonòmics i socials i ofereixen un seguit de consells com ara adequar les porcions a la demanda dels clients, oferir-los la possibilitat d'endur-se el menjar i la beguda que no s'acabin, servir pa només quan ho demanin o destinar l'excedent alimentari aprofitable a entitats socials.

Si hi esteu interessats, consulteu les bases del concurs aquí!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: