Què cuinar La Vanguardia

15 restaurants mexicans que no et pots perdre

Us convidem a descobrir la cuina asteca als millors locals del país

CUINA.CAT

13/09/2017
01 Gastro-Taquería

Gastro-Taquería

Gastro-Taquería

'Volcanes', 'quesadillas', 'huaraches', 'chilaquiles', 'enchiladas'... Si voleu tastar autèntica cuina mexicana, més enllà dels estereotips que ens venen al cap, i descobrir tota la varietat que us pot oferir, visiteu la Gastro-Taquería de Barcelona i tindreu l'oportunitat de fer-ho en un ambient acollidor que us traslladarà al cor de Mèxic sense sortir de Barcelona.

Gastro-Taquería París, 38. Barcelona. Tel. 93 624 08 27

02 La Taquería

La Taquería

La Taquería

L'especialitat d'aquest restaurant és la cuina mexicana de carrer, o el que en anglès en diríem 'street food'. Els principals representants d'aquest tipus de cuina són els 'tacos', que aquí podreu tastar de mil i una maneres diferents. Però no només això. A la Taquería podreu tastar entrants com els nachos, els 'jalapeños' i el guacamole, cassoletes, sopes, 'alambres' i moltes més propostes que us encantaran. El toc de picant, el decidiu vosaltres!

La Taqueria Passatge de Font, 5. Barcelona. Tel. 93 126 13 59

03 Sabes una Cosa

Sabes una Cosa

Sabes una Cosa

Juan Rodríguez és un xef mexicà format a l'escola d'hostaleria Hofmann de Barcelona que al Sabes una Cosa aposta per preparar els plats seguint les tècniques tradicionals de cuina mexicana que ha après de la seva mare i les seves àvies. A la carta hi trobareu cuina tradicional sense floritures, autèntica, com homenatge a un país i a una gastronomia que és patrimoni de la humanitat.

Sabes una Cosa Tordera, 52. Barcelona. Tel. 93 458 57 69

04 Malpaso

Malpaso

Malpaso

En aquest restaurant de l'Eixample barceloní es barregen dos conceptes interessants: la cuina i la lectura. Concebut com un espai gastronòmic que, alhora, és un espai de trobada, el Malpaso ofereix còctels, menú de migdia i una carta on trobareu els clàssics de la gastronomia mexicana: 'fajitas', 'tacos', 'burritos' i plats de carn i de peix que, qui ho sap, potser us faran descobrir una nova dimensió d'aquesta cuina.

Malpaso Girona, 59. Barcelona. Tel. 93 461 30 60

05 Chingón

Chingón

Chingón

Al Poblenou hi ha un espai dedicat a la cuina californiana. I no ens hem equivocat. Ja sabeu que la península de Califòrnia es troba, en bona part, en territori mexicà, i d'aquesta zona són les propostes del Chingón. Us sorprendrà una carta plena de plats de fusió que s'allunyen dels que ens tenen acostumats la majoria de restaurants mexicans del nostre país. No us hi resistiu i deixeu-vos seduir!

Chingón Pallars, 329. Barcelona. Tel. 618 51 04 93

06 Pikio Taco

Pikio Taco

Pikio Taco

A Gràcia no podia faltar-hi un restaurant mexicà com cal. Parlem del Pikio Taco, un petit local que convida a reunir-s'hi amb els amics i gaudir d'una cuina mexicana de qualitat mentre preneu una cervesa o un Margarita. Els 'tacos', com indica el nom, són els principals protagonistes de la carta. La massa la fan al mateix restaurant i n'hi ha per triar i remenar!

Pikio Taco Còrsega, 376. Barcelona. Tel. 93 457 32 52

07 El Burro Chilango

El Burro Chilango

El Burro Chilango

Els colors llampants, propis de Mèxic, predominen a la sala d'aquest restaurant del barri de Sant Andreu de Barcelona. Podeu començar per una sopa asteca o un 'choriqueso', abans de continuar degustant un 'alambre', una 'enchilada' o uns 'tacos'. Mengeu el que mengeu, deixeu un racó per a les postres. Són artesanes i no hi falta un dolç clàssic de Mèxic: el pastís 'tres leches'!

El Burro Chilango Cinca, 86. Barcelona. Tel. 93 345 80 08

08 Cantina Chihuahua

Cantina Chihuahua

Cantina Chihuahua

Fa més de 15 anys que aquest restaurant serveix autèntica cuina mexicana als comensals. Ja s'ha convertit en tot un clàssic del Guinardó, que atrau els clients amb una decoració cuidada que recorda a un poble típic mexicà. A la carta trobareu 'nachos', hamburgueses, un assortiment de 'quesadillas' i el magret d'ànec 'tulum', que preparen laminat i amb salsa de 'jalapeños'. Si voleu assegurar-vos-hi un lloc, reserveu taula!

Cantina Chihuahua Pg. de Maragall, 107. Barcelona. Tel. 625 02 64 85

09 Mika Milan

Mika Milan

Mika Milan

Ens allunyem una mica del restaurant mexicà tradicional però us animem a visitar el Mika Milan, al Poblenou de Barcelona, ja que els plats de cuina mexicana que tenen a la carta valen molt la pena. De fet, aquest restaurant s'ha especialitzat en oferir cuina d'arreu del món, amb una selecció acurada de les propostes i els ingredients. Res millor per començar l'àpat que uns bons 'nachos'!

Mika Milan Rambla del Poblenou, 127. Barcelona. Tel. 93 633 86 26

10 La Cocina de Graciela

La Cocina de Graciela

La Cocina de Graciela

La mestressa d'aquest restaurant, que, com heu endevinat, es diu Graciela, va néixer a San Blas i ha creat un espai on ofereix cuina casolana, original i tradicional mexicana, que podeu tastar per sopar, amb els amics, o per dinar, amb el menú diari que ofereix per menys de 10 euros. A més, tindreu la possibilitat d'assistir a una actuació en directe de mariachis, per completar l'experiència gastronòmica mexicana.

La Cocina de Graciela Ptge. del Xiprer, 5. L'Hospitalet de Llobregat. Tel. 93 192 73 61

11 San Pedrito

San Pedrito

San Pedrito

Al San Pedrito tenen un lema: "Abrimos las puertas del sabor y la alegría". I l'apliquen al peu de la lletra. Mig restaurant, mig licoreria, aquí podreu fer un viatge a la gastronomia mexicana sense que us calgui sortir de Barcelona. L'ambient és animat en qualsevol moment i, a més, és nou de trinca, perquè fa ben poc que ha obert les portes. Tot i així, ja hi ha molts visitants que tenen ganes de tornar-hi!

San Pedrito Fusina, 6. Barcelona. Tel. 626 14 80 30

12 Lasonora

Lasonora

Lasonora

Aquest establiment de Castelldefels aposta per mantenir l'ambient i l'oferta d'una cantina tradicional mexicana. Això vol dir que hi trobareu els plats estrella de la gastronomia asteca, com els 'nachos' i els 'tacos', entre molts altres. De fet, els 'tacos' són l'especialitat de la casa, de manera que no deixeu de tastar-ne algun quan el visiteu.

Lasonora Av. dels Banys, 1. Castelldefels (Baix Llobregat). Tel. 93 634 29 65

13 Viva México

Viva México

Viva México

Els premiarencs fa uns mesos que han descobert que el Viva México és un lloc de reunió perfecte per celebrar qualsevol ocasió amb els amics. Per començar o per acabar, un bon còctel, i entremig, res millor que les propostes de la carta, on destaquen els 'tacos' i els 'nachos'. Aneu-hi amb gana, perquè aquí en teniu per triar i remenar, i després de l'àpat segur que us vindran ganes de cridar 'viva México!'

Viva México Enric Granados, 21. Premià de Mar (Maresme). Tel. 673 90 07 89

14 Spoonik

Spoonik

Spoonik

Van començar en la clandestinitat però, finalment, Jon Giraldo i Jaime Lieberman van decidir obrir l'Spoonik a tothom. Al barri del Putxet, aquest local s'ha convertit en el punt de trobada dels amants de l'alta gastronomia mexicana i colombiana. Perquè aquí trobareu les dues propostes, ja que Giraldo és colombià i Lieberman és mexicà. El que és segur és que sortireu molt satisfets de l'experiència.

Spoonik Bertran, 28. Barcelona. Tel. 93 488 64 84

15 Chilam Balam

Chilam Balam

Chilam Balam

'Chilam Balam' és el nom d'un conjunt de llibres que expliquen la història de la civilització maia. I també és el nom d'aquest restaurant situat entre la Sagrada Família i l'Hospital de Sant Pau, amb dues plantes decorades amb colors alegres que us traslladaran al bell mig de Mèxic per degustar els plats més tradicionals de la seva gastronomia. Deixeu-vos seduir pels 'totopos', les 'quesadillas', les 'fajitas' i les 'enchiladas'!

Chilam Balam Indústria, 156. Barcelona. Tel. 93 446 05 03

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

Enotast de novembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

18 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto