Preparació
Preparació
- Peleu les patates i bulliu-les, amb l’ajuda d’un adult, uns 20 min o fins que no ofereixin resistència quan les punxem amb una broqueta. Coleu-les.
- Passeu-les pel passapuré o aixafeu-les amb una forquilla.
- Escorreu la tonyina i barregeu-la, en un bol, amb la patata aixafada.
- Afegiu-hi un ou batut i integreu-lo bé. Deixeu-ho refredar a la nevera perquè agafi cos.
- Feu boletes d’aquesta massa, enfarineu-les, passeu-les per ou batut i, finalment, per pa ratllat.
- Demaneu ajuda a un adult per posar a escalfar força oli en una cassola no gaire gran. Quan sigui calent, aneu-hi posant les boletes de patata, amb una escumadora.
- Quan les boletes s’hagin enrossit, traieu-les de l’oli i eixugueu-les de l’oli sobrer en un paper absorbent.
- Peleu les pastanagues i ratlleu-les. Si no sabeu fer anar el ratllador, millor que aquest pas el faci un adult. Amaniu les pastanagues amb oli i sal.
- Acompanyeu les boles de patata amb pastanaga ratllada
El consell
- Si voleu, podeu inspirar-te en aquesta recepta i variar-la una mica afegint els ingredients que més us agradin. Per exemple, aquestes boletes queden la mar de bé si afegiu a la barreja una mica de formatge ratllat o trossets d’oliva.
- Les boletes de patata combinen estupendament amb salsa de tomàquet o amb maionesa.
- Penseu en aquesta recepta la pròxima vegada que tingueu convidats i els vulgueu servir un aperitiu ben original.