Què cuinar La Vanguardia

Aprofitant les últimes carbasses de la temporada, m’ha vingut de gust fer aquests bunyols típics de València. Els bunyols de carbassa són uns dolços tradicionals que es fan en època de falles. Es venen al carrer (com els xurros aquí) i es prenen calents, sols o amb una mica de xocolata calenta per sobre. Tot i que les falles ja han passat, em vaig quedar amb les ganes de fer-ne… M’encanten els dolços arrelats a les nostres tradicions! El més difícil de tot és agafar la pràctica per donar la forma típica del bunyol amb el forat al mig: la massa és terriblement enganxosa i el truc consisteix a agafar una mica de massa amb una mà i amb l’altra pessigar-la amb els dits índex i polze fins a foradar-la. Per evitar que s’enganxi, cal mullar-se els dits cada vegada que es fa un bunyol; va molt bé tenir un bol ple d’aigua al costat per anar-hi sucant els dits. Tot i que el primer bunyol queda com un bunyol, aviat se li agafa la pràctica!

Preparació

  1. Barregeu la carbassa (cuita al forn o bullida) amb la resta d’ingredients excepte la farina fins a obtenir un puré ben fi.
  2. Afegiu-hi la farina i barregeu-ho bé. La massa ha de quedar molt tova i enganxosa. Deixeu-la reposar una hora tapada dins un bol per tal que llevi.
  3. Fregiu porcions com he explicat abans en oli abundant, deixeu-les sobre paper absorbent i arrebosseu-les amb sucre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto