Què cuinar La Vanguardia

Una de les receptes que va preparar la Mireia Carbó al Club Social Caprabo de fa uns anys van ser aquests originals bunyols de cigrons. Com sempre, anar a les classes de la Mireia és gaudir d’un espectacle complet: aprendre bones receptes, trucs interessants i riure a cor què vols amb les anècdotes que explica del programa de ràdio, dels seus peques i de les classes de cuina. És una autèntica show-woman de la cuina!

El truc més interessant que vam aprendre va ser per fregir els bunyols. Es tracta de posar la massa dels bunyols dins una mànega de pastisseria i formar els bunyols tirant petites porcions de massa sobre els dits d’una mà untada amb oli. Els bunyols cauen tots sols dins el cassó de fregir i queden rodons i ben igualets. La textura d’aquests bunyols és semblant a la dels bunyols de crema, no són buits de dins com els bunyols de vent però no queden gens tupits. Al contrari, queden melosos, i, si no ho dieu, ningú descobrirà que estan fets de cigrons. La Mireia ens va explicar que l’origen d’aquesta recepta cal buscar-lo en antigues receptes d’aprofitament, on les mestresses de casa aprofitaven els cigrons per fer aquests deliciosos bunyols. Sensacionals!

Preparació

  1. Coleu i renteu els cigrons.
  2. Poseu la llet, la ratlladura de taronja, el sucre i la mantega en un cassó al foc. Quan trenqui el bull, afegiu-hi els cigrons, tritureu-ho amb el túrmix i coleu-ho.
  3. Torneu-ho a posar al foc, incorporeu-hi la farina i coeu-ho, remenant-ho contínuament fins que se separi de les parets del cassó.
  4. Fora del foc, afegiu-hi els ous d’un en un sense parar de remenar.
  5. Poseu la massa en una mànega de pastisseria. Fregiu els bunyols tirant petites porcions de massa dins l’oli ben calent.
  6. Mulleu-los amb una mica d’anís i arrebosseu-los amb sucre i canyella.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 set

3a Fira Gastronòmica del Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central celebra des de fa tres anys la seva fira gastronòmica, una proposta que...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23-24 set

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto