Què cuinar La Vanguardia

Una de les receptes que va preparar la Mireia Carbó al Club Social Caprabo de fa uns anys van ser aquests originals bunyols de cigrons. Com sempre, anar a les classes de la Mireia és gaudir d’un espectacle complet: aprendre bones receptes, trucs interessants i riure a cor què vols amb les anècdotes que explica del programa de ràdio, dels seus peques i de les classes de cuina. És una autèntica show-woman de la cuina!

El truc més interessant que vam aprendre va ser per fregir els bunyols. Es tracta de posar la massa dels bunyols dins una mànega de pastisseria i formar els bunyols tirant petites porcions de massa sobre els dits d’una mà untada amb oli. Els bunyols cauen tots sols dins el cassó de fregir i queden rodons i ben igualets. La textura d’aquests bunyols és semblant a la dels bunyols de crema, no són buits de dins com els bunyols de vent però no queden gens tupits. Al contrari, queden melosos, i, si no ho dieu, ningú descobrirà que estan fets de cigrons. La Mireia ens va explicar que l’origen d’aquesta recepta cal buscar-lo en antigues receptes d’aprofitament, on les mestresses de casa aprofitaven els cigrons per fer aquests deliciosos bunyols. Sensacionals!

Preparació

  1. Coleu i renteu els cigrons.
  2. Poseu la llet, la ratlladura de taronja, el sucre i la mantega en un cassó al foc. Quan trenqui el bull, afegiu-hi els cigrons, tritureu-ho amb el túrmix i coleu-ho.
  3. Torneu-ho a posar al foc, incorporeu-hi la farina i coeu-ho, remenant-ho contínuament fins que se separi de les parets del cassó.
  4. Fora del foc, afegiu-hi els ous d’un en un sense parar de remenar.
  5. Poseu la massa en una mànega de pastisseria. Fregiu els bunyols tirant petites porcions de massa dins l’oli ben calent.
  6. Mulleu-los amb una mica d’anís i arrebosseu-los amb sucre i canyella.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 jul

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

25 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona se celebrarà els dimarts, en comptes dels dissabtes, a partir del...

26 jul

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

26 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto