Què cuinar La Vanguardia

Seguint amb la tradició de cada mes de fer una recepta de postres de la revista CUINA, aquesta és la que he triat pel mes de febrer.

Com que ja he fet els bunyols de vent i els de carbassa, he pensat que aquests de poma també serien adequats per aquests dies. D’altra banda, m’ha fet gràcia que la recepta fos de les famoses Cuineres de Sils: la Mercè Serra, la Dolors Masó, la Rosa Siurana i la Maria Furroi.

Dels bunyols he de dir que ens han agradat molt, però tenen poc gust de poma. Recorden força als bunyols de vent i queden més melosos gràcies a la humitat que li dona la fruita. També creixen molt en fregir-los, però no queden buits de dins, sinó que queden esponjosos i gens oliosos. Amb les quantitats indicades a la recepta en surten molts, tot i que com que són un 'dona’m, dona’m' això no és cap problema! I per tal de trobar-los al punt just de dolçor, us aconsello arrebossar-los bé de sucre, abans d’arrebossar-los els vam trobar poc dolços.

Preparació

  1. Per a la massa: barregeu els ous, el sucre, l'anís, la llet, la meitat de la pell de la llimona ratllada, la mantega, la sal, la matafaluga, la poma i, finalment, la farina. Treballeu-ho a mà fins que veieu que la pasta sigui gairebé feta, i al final afegiu-hi el Royal i acabeu-ho de pastar fins que veieu que us queda la pasta homogènia.
  2. Escalfeu l'oli amb la resta de la pell de la llimona en un atuell de ceràmica i, abans que la pell estigui rossa, traieu-la i aneu-hi posant els bunyols amb una cullereta, per donar-los forma. Espereu que quedin rossos a foc mitjà, perquè no quedin crus de dins.
  3. Una vegada freds, afegiu-hi sucre al gust i ja estan llestos per menjar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

20 oct

VIII Mercat de Mercats

Entre els dies 20 i 22 d’octubre, l’avinguda de la Catedral s’omple de gastronomia i productes...

30 set - 21 oct

Oktoberfest de Calella 2017

Com ja és tradició, el mes d’octubre és el mes de la cervesa a Calella (Maresme). L’Oktoberfest...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto