Què cuinar La Vanguardia

Durant el Fòrum Gastronòmic que es va celebrar aquest octubre a Barcelona vaig assistir al taller 'Chocolate addiction', impartit per Rafa Delgado, xef de postres de l’Alkímia i ambaixador de Chocovic. Una de les receptes que ens va preparar va ser aquesta cassoleta de xocolata tan vistosa.

Ara fa un any vaig tenir la sort de passar tres mesos a la cuina del restaurant Alkímia, treballant i aprenent al costat d’en Rafa, un crack de les postres de restaurant. Per això, quan vaig veure que feia aquest taller al Fòrum, m’hi vaig apuntar sense dubtar, amb moltes ganes de tornar a veure en Rafa. I no em va decebre gens, al contrari, a part de les receptes em va sorprendre alguna de les tècniques que va fer servir per emplatar: l’última tendència en postres de restaurant és oblidar-se de les quenelles per als gelats!

Aquesta setmana necessitava preparar unes postres de quedar bé, i no vaig dubtar ni un moment a posar en pràctica una de les receptes que ens va ensenyar el Rafa. La foto parla per si sola, l’èxit estava assegurat!

Preparació

  1. Per a la cassoleta: foneu la xocolata al microones. Escalfeu la llet i la nata. Quan arrenqui a bullir, aboqueu-ho sobre la xocolata. Deixeu-ho uns minuts i barregeu-ho bé.
  2. Incorporeu-hi el rovell i coleu-ho. Dosifiqueu-ho en els motlles. Coeu-ho a 130 ºC durant 11 min.
  3. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient. És important no posar-ho a la nevera, ja que la textura correcta s’obté a temperatura ambient.
  4. Per al bescuit de sifó: tritureu-ho tot a la Thermomix i coleu-ho. Ompliu el sifó i carregueu el gas. Deixeu-ho reposar.
  5. Poseu l’escuma en un vas de plàstic i coeu-ho al microones durant 40 s a potència màxima.
  6. Emplateu la cassoleta amb el bescuit trossejat, els gerds i brots d’oxalis (en el meu cas, menta).
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12-28 mai

DTapes per Torredembarra 2017

Conèixer la vitalitat i la qualitat gastronòmica de Torredembarra a un preu molt ajustat serà possible...

26-28 mai

Aplec del caragol 2017

L’Aplec del Caragol de Lleida és un 'must' per als amants dels caragols i de la cuina d’aquests...

11-28 mai

Tàrraco a Taula 2017

Les jornades gastronòmiques Tarraco a Taula, que rememoren el passat romà de Tarragona, celebren enguany...

28 mai

Sabadell Veggie Fest

Sabadell acull un festival pioner a Cataulunya, que busca donar a conèixer la gastronomia vegana i vegetariana...

Portada Cuina 203

NO SÓN PAELLES, PERÒ ENS AGRADEN

  • És l'hora del vermut!
  • La cuina que saben fer (i que, a més, els agrada)

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto