Què cuinar La Vanguardia

La volta als Països Catalans en quatre combinats

Us presentem els quatre còctels més famosos del nostre país

POL LEIVA

31/08/2017

Se’ns fa impensable acudir a qualsevol festa i no acabar subjectant un got tot fent mil malabarismes perquè la gent no te’l tiri per sobre, i és que, sens dubte, quan arriba l’estiu les ganes de sortir augmenten. Arreu del nostre país hi ha un munt de festes i, per tant, un munt de begudes per celebrar-les. Hem triat els quatre més representatius per tal que us feu una idea de quins són els còctels estrella de les festes del nostre país, perquè si hi ha una raó que uneixi definitivament els Països Catalans són les ganes de celebrar coses!

01 Pomada

Pomada

Pomada

D’origen menorquí, s’ha posicionat com un dels combinats més famosos d’aquesta illa. Consisteix a barrejar ginebra menorquina (Gin Xoriguer) amb llimonada carbonatada. Aquest còctel se serveix molt fred però sense glaçons, i obté el seu màxim esplendor en l’època d’estiu, quan els menorquins celebren la majoria de les festes majors, on se situen els famosos Jaleos.

02 Aigua de València

Aigua de València Thinkstock

Aigua de València

Combinat a base de cava, suc de taronja natural, vodka i ginebra. Aquest és el combinat més típic de les festes al País Valencià. Normalment no el serveixen individualment, sinó que el porten en una gerra i cadascú se’l posa al got. El màxim protagonisme d’aquest gran còctel valencià comença al hivern, durant la temporada de taronja, tot i que el podeu demanar durant tot l’any..

03 Moscatell

Moscatell

Barreja

Fet a base d’anís i moscatell. Té els seus orígens a la vida de camp, on els pagesos en bevien abans d’anar a treballar. Actualment aquest combinat ha agafat un caire més festiu i gràcies a la Patum de Berga s’ha popularitzat entre la població catalana, ja que aquesta és la beguda per excel·lència d’aquesta festa. Si heu de visitar Berga durant el Corpus, és imprescindible que en feu un glop entre els salts de Patum!

04 Grans de cafè

Grans de cafè Thinkstock

Burret

L’origen d’aquest licor el trobem en la beguda que antigament bevien els treballadors de les fàbriques tèxtils. Per tal d’aguantar les llargues i dures jornades de treball, els operaris duien un termos amb cafè i hi afegien unes gotes d’aiguardent. Actualment es combina amb una part de refresc de cola i és un dels còctels més famosos de les festes de Moros i Cristians a la població valenciana d’Alcoi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

Enotast de novembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

18 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto