POL LEIVA
31/08/2017Se’ns fa impensable acudir a qualsevol festa i no acabar subjectant un got tot fent mil malabarismes perquè la gent no te’l tiri per sobre, i és que, sens dubte, quan arriba l’estiu les ganes de sortir augmenten. Arreu del nostre país hi ha un munt de festes i, per tant, un munt de begudes per celebrar-les. Hem triat els quatre més representatius per tal que us feu una idea de quins són els còctels estrella de les festes del nostre país, perquè si hi ha una raó que uneixi definitivament els Països Catalans són les ganes de celebrar coses!
Pomada
D’origen menorquí, s’ha posicionat com un dels combinats més famosos d’aquesta illa. Consisteix a barrejar ginebra menorquina (Gin Xoriguer) amb llimonada carbonatada. Aquest còctel se serveix molt fred però sense glaçons, i obté el seu màxim esplendor en l’època d’estiu, quan els menorquins celebren la majoria de les festes majors, on se situen els famosos Jaleos.
Aigua de València Thinkstock
Combinat a base de cava, suc de taronja natural, vodka i ginebra. Aquest és el combinat més típic de les festes al País Valencià. Normalment no el serveixen individualment, sinó que el porten en una gerra i cadascú se’l posa al got. El màxim protagonisme d’aquest gran còctel valencià comença al hivern, durant la temporada de taronja, tot i que el podeu demanar durant tot l’any..
Moscatell
Fet a base d’anís i moscatell. Té els seus orígens a la vida de camp, on els pagesos en bevien abans d’anar a treballar. Actualment aquest combinat ha agafat un caire més festiu i gràcies a la Patum de Berga s’ha popularitzat entre la població catalana, ja que aquesta és la beguda per excel·lència d’aquesta festa. Si heu de visitar Berga durant el Corpus, és imprescindible que en feu un glop entre els salts de Patum!
Grans de cafè Thinkstock
L’origen d’aquest licor el trobem en la beguda que antigament bevien els treballadors de les fàbriques tèxtils. Per tal d’aguantar les llargues i dures jornades de treball, els operaris duien un termos amb cafè i hi afegien unes gotes d’aiguardent. Actualment es combina amb una part de refresc de cola i és un dels còctels més famosos de les festes de Moros i Cristians a la població valenciana d’Alcoi.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.