Què cuinar La Vanguardia

Aquesta és una de les receptes del número 118 de la revista CUINA, unes postres espectaculars, d’aquelles que recordareu durant molt temps!

La recepta és del xef Iker Erauzkin, que ha elaborat les receptes del reportatge sobre els gerds d’aquest mes de maig. Pareu atenció perquè és d’aquelles postres senzilles que us faran guanyar els Ohs! dels comensals: tant el contrast de temperatures com el joc de textures i la combinació de sabors és espectacular. A més, si no elaboreu les decoracions opcionals dels pètals de rosa candy o dels cristalls de rosa, és una recepta senzillíssima de fer: un crumble que cobreix uns gerds al forn, altre cop la senzillesa que resulta genialitat!

I un consell: feu el doble de crumble i guardeu-lo ben embolicat al congelador, us traurà d’un compromís quan tingueu convidats inesperats: agafeu qualsevol fruita que tingueu per casa, la talleu a trossets i la repartiu en motlles individuals; ratlleu el crumble congelat per sobre i cap al forn 15 minuts a 190 ºC. En un tres i no res obtindreu unes postres de restaurant.

Preparació

  1. En un recipient, mescleu la farina d'ametlla amb el sucre, la farina de blat i la polpa de vainilla. Mescleu-ho bé fins que tots els ingredients quedin ben barrejats -heu d'obtenir una pols homogènia. Afegiu-hi la mantega tallada a daus petits i mescleu-ho fins a obtenir una pols amb textura sorrenca. Reserveu-ho.
  2. En una safata de forn no gaire gran, disposeu els gerds a la base i afegiu-hi un rajolí d'aigua de roses. Cobriu-ho amb la barreja de farines i sucre i poseu-ho al forn 12-15 min a 190 ºC, fins que la superfície sigui cuita, daurada i cruixent.
  3. Traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar lleugerament. Serviu-ho amb pètals de rosa cristal·litzats, gelat de gerds i cristalls de rosa.
  4. Per als cristalls: dissoleu el sucre a foc lent fins que formi un almívar, i afegiu-hi l'aigua de roses. Deixeu-ho refredar en motlles petits o en glaçoneres de silicona. Poseu-ho al forn 2-3 min a 160 ºC, fins que el sucre s'estovi. Estireu-lo entre dues làmines de silicona amb un corró. Empolseu-hi el cristall, calent, amb pols de pell de taronja i la rosa -dessecada i triturada fins a formar pols. Estireu el cristall i modeleu-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto