Què cuinar La Vanguardia

Convé tenir present que l'emperador, tot i ser considerat peix blau, pertany a la categoria dels peixos semigrassos. La proporció de greixos -la majoria insaturats- és d'un 4%, la meitat que el salmó, una proporció encara més inferior si el comparem amb el verat o el seitó. 

Preparació

  1. Peleu les cebetes tot retirant-ne el mànec si són tendres.
  2. Renteu els tomàquets i talleu-los per la meitat tot prement-los una mica per treure’n el suc.
  3. Renteu els talls d’emperador i eixugueu-los abans de passar-los per la paella o una cassola plana amb un raig d’oli d’oliva, 2 min per cada costat.
  4. Retireu els talls i canvieu l’oli abans de fer-hi coure les cebetes a foc mitjà i sense que agafin color. Quan ja estiguin translúcides, incorporeu-hi els talls d’emperador al damunt i, al voltant, els mitjos tomàquets cherry amb la pela a sota.
  5. Regueu-ho amb el vi, afegiu-hi el manat d’herbes aromàtiques i el pebre vermell i salpebreu-ho amb moderació. Tapeu l’atuell i deixeu coure, a foc ben suau, 15 min. Cap al final, si s’escau, rectifiqueu de sal i retireu-ne el manat d’herbes abans de servir-ho a taula.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto