Què cuinar La Vanguardia

Tot i que la calor sembla que ens ha donat una treva, avui us presento una nova recepta refrescant i lleugera. Es tracta d’una elaboració semblant a una mousse, una tècnica inventada per l’Albert Adrià i que a Espaisucre en dèiem 'fals bescuit'. No sé massa bé el motiu d’aquest nom, ja que, si s’ha de jutjar per la textura, és més semblant a una mousse que a un pa de pessic. A Espaisucre, un cop congelat, es porciona en forma rectangular, i posat al plat recorda la forma d’un tros de pa de pessic. Segurament el nom ve d’aquí.

L’elaboració consisteix a quallar amb gelatina un líquid o una polpa de fruita. Un cop quallat, es tracta de muntar-ho amb unes varetes, aprofitant la capacitat de la gelatina d’encapsular aire. Per fer-ho, és ideal utilitzar una màquina tipus Kitchen Aid o semblant, ja que el muntatge pot trigar molt, uns 20 min. Un cop està ben muntat, s’aboca dins un motlle i es reserva a la nevera o al congelador.

En el meu cas, he fet servir suc de taronja i l’he posat en un motlle de silicona. Un cop al motlle he col·locat a sobre un pa de pessic, de manera que en desemmotllar-lo i capgirar-lo ha quedat a la base. Us animo de veritat que proveu aquesta elaboració, ja veureu com us sorprendrà el resultat. I les possibilitats són nombroses, només cal variar el suc de taronja per qualsevol altre element que es pugi gelificar.

Preparació

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu part del suc i dissoleu-hi el sucre. Incorporeu-hi la gelatina hidratada escorreguda i remeneu-ho fins que es fongui bé. Barregeu-ho amb la resta del suc de taronja. Aboqueu-ho-ho dins un recipient i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.
  2. Munteu la gelatina amb les varetes de la Kitchen Aid, fins que quedi ben esponjós. Aboqueu-ho dins un motlle de silicona. Col·loqueu la base de pa de pessic a la part superior i reserveu-ho al congelador.
  3. Desemmotlleu-ho i reserveu-ho a la nevera per tal que estigui descongelat al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto