Què cuinar La Vanguardia

Amb aquesta recepta, continuo amb la tradició de les receptes de la revista CUINA, ja del mes de setembre. Alhora, amb la mateixa recepta participo al HEMC d’agost-setembre, una altra de les cites que sempre m’agrada complir:

L’Aida i l’Irene del blog With the hands in the dough han triat el tomàquet com a tema del mes per aquest HEMC. Gairebé ja m’havia decidit a participar-hi fent una melmelada de tomàquet quan em va arribar la revista CUINA del setembre i, precisament, hi havia una recepta de postres amb tomàquet! Quina casualitat!

La recepta és de la secció de postres que elabora cada mes en Jordi Roca. En aquesta ocasió, presenta versions dolces de plats clàssics internacionals i proposa un refrescant gaspatxo de tomàquet i maduixots, un guacamole amb llima i pinya cremós i un chutney de mango i iogurt d’ovella aromàtic. Citant textualment la revista, aquest gaspatxo dolç és una revisió del gaspatxo clàssic, en el qual es modifica la sal pel sucre i es proposa afegir-hi tomàquet com a fruita, igual que s’hi posen els maduixots.

Preparació

  1. Renteu els maduixots i els tomàquets. Eixugueu-los. Traieu el capell dels maduixots. Reserveu-ne uns quants per a la decoració final del plat.
  2. Liqüeu els maduixots i els tomàquets. afegiu-hi la sal, el pebre negre, el sucre i l'oli. Hi podeu posar també alguna punta d'herba aromàtica, com ara menta, alfàbrega, romaní o farigola. En acabat, passeu-ho pel túrmix i coleu-ho.
  3. Muntatge: per acabar el plat munteu una amanida amb la maduixa, el tomàquet, unes fulles d'alfàbrega i de menta i serviu al moment aquest gaspatxo dolç.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto