Què cuinar La Vanguardia

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, una cita ineludible per als amants d’aquests dolços tan populars. Entre les diverses activitats que s’ofereixen vaig participar al taller de l’Ada Parellada, on vam aprendre a fer aquests gotets tan vistosos i suculents.

La fira d’Agramunt és una gran ocasió per tastar i comprar dolços relacionats amb el món del torró i la xocolata. Els diversos torronaires i artesans de la comarca exposen les novetats de la temporada i fan demostracions en directe de la cuita del torró. Amb una agenda ben carregada de tallers de pastisseria, de demostracions de cuina en directe i de tastos guiats, aquesta fira s’ha convertit en tot un referent dins aquest món tan apassionant dels torrons.

El taller de l'Ada Parellada va consistir a preparar dues postres on els ingredients principals eren el torró i la xocolata: un bombó farcit de trufa i torró i un gotet de torró, plàtan i xocolata. La feina que ens va tocar fer a nosaltres era força senzilla, ja que la part complicada d’elaborar les trufes o fondre les xocolates ja estava feta. Ja us podeu imaginar com vam gaudir a casa degustant aquestes dues postres… sobretot el gotet, que vam trobar molt encertat en la combinació de gustos i textures. Com si el Nadal hagués arribat dos mesos abans!

Preparació

  1. Foneu la xocolata blanca i la nata al microones a baixa potència, vigilant que no es cremi la xocolata. Barregeu-ho fins a obtenir una crema homogènia i brillant. Reserveu-ho.
  2. Talleu a dauets els plàtans pelats i ruixeu-los amb unes gotes de suc de llimona. Reserveu-ho.
  3. Barregeu el iogurt amb la crema de torró i reserveu-ho.
  4. Munteu el gotet a capes: una de xocolata blanca, una de plàtan i una de crema de torró. Acabeu el gotet decorant-lo amb una mica de torró trossejat per sobre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 jul

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

25 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona se celebrarà els dimarts, en comptes dels dissabtes, a partir del...

26 jul

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

26 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto