Què cuinar La Vanguardia

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, una cita ineludible per als amants d’aquests dolços tan populars. Entre les diverses activitats que s’ofereixen vaig participar al taller de l’Ada Parellada, on vam aprendre a fer aquests gotets tan vistosos i suculents.

La fira d’Agramunt és una gran ocasió per tastar i comprar dolços relacionats amb el món del torró i la xocolata. Els diversos torronaires i artesans de la comarca exposen les novetats de la temporada i fan demostracions en directe de la cuita del torró. Amb una agenda ben carregada de tallers de pastisseria, de demostracions de cuina en directe i de tastos guiats, aquesta fira s’ha convertit en tot un referent dins aquest món tan apassionant dels torrons.

El taller de l'Ada Parellada va consistir a preparar dues postres on els ingredients principals eren el torró i la xocolata: un bombó farcit de trufa i torró i un gotet de torró, plàtan i xocolata. La feina que ens va tocar fer a nosaltres era força senzilla, ja que la part complicada d’elaborar les trufes o fondre les xocolates ja estava feta. Ja us podeu imaginar com vam gaudir a casa degustant aquestes dues postres… sobretot el gotet, que vam trobar molt encertat en la combinació de gustos i textures. Com si el Nadal hagués arribat dos mesos abans!

Preparació

  1. Foneu la xocolata blanca i la nata al microones a baixa potència, vigilant que no es cremi la xocolata. Barregeu-ho fins a obtenir una crema homogènia i brillant. Reserveu-ho.
  2. Talleu a dauets els plàtans pelats i ruixeu-los amb unes gotes de suc de llimona. Reserveu-ho.
  3. Barregeu el iogurt amb la crema de torró i reserveu-ho.
  4. Munteu el gotet a capes: una de xocolata blanca, una de plàtan i una de crema de torró. Acabeu el gotet decorant-lo amb una mica de torró trossejat per sobre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12-28 mai

DTapes per Torredembarra 2017

Conèixer la vitalitat i la qualitat gastronòmica de Torredembarra a un preu molt ajustat serà possible...

26-28 mai

Aplec del caragol 2017

L’Aplec del Caragol de Lleida és un 'must' per als amants dels caragols i de la cuina d’aquests...

11-28 mai

Tàrraco a Taula 2017

Les jornades gastronòmiques Tarraco a Taula, que rememoren el passat romà de Tarragona, celebren enguany...

28 mai

Sabadell Veggie Fest

Sabadell acull un festival pioner a Cataulunya, que busca donar a conèixer la gastronomia vegana i vegetariana...

Portada Cuina 203

NO SÓN PAELLES, PERÒ ENS AGRADEN

  • És l'hora del vermut!
  • La cuina que saben fer (i que, a més, els agrada)

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto