Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Jornades del Calamar de Salou

Plat de les Jornades del Calamar

Plat de les Jornades del Calamar

Salou ja està a punt per a la seva tradicional cita amb les Jornades del Calamar. En aquesta edició continuen les jornades gastronòmiques dedicades a aquest mol·lusc i també, en paral·lel, se celebra des del Club Nàutic la Festa de la Pesca.

Un total de vuit restaurants locals elaboren menús amb calamar i participen en aquesta iniciativa per tal d’oferir un producte i servei de qualitat; es tracta de restaurants que obren tot l’any al municipi i que han apostat per introduir aquest cefalòpode a les seves cartes. Tothom qui ho desitgi pot degustar algun dels menús del calamar del 24 de novembre al 3 de desembre, ambdós inclosos, als següents restaurants: O Mar Restaurant, Le Sommelier, 4R Gastrobar, La Morera, Gastrobar Cook and Travel, Deliranto Alucinaciones Gastronómicas,  Bandarra 2.0 i Gran Cafè Portofino.

D’altra banda, el dilluns 27 de novembre s’inicia una nova edició de la Festa de la Pesca, una de les més antigues, amb 43 anys de vigència, i que reuneix tots als aficionats del món de la pesca del municipi.

El tret de sortida té lloc al Club Nàutic, a partir de les 15.15 h i fins a la posta de sol. El temps límit de presentació en el control de pes és a les 18.45 h. Es manté un any més la prohibició de la pesca al curri, així com una única categoria de participants amb un màxim de 4 persones (3 tripulants i el patró). Si el dia d’inici es presenten 5 o més embarcacions d’un únic tripulant, es crearà una segona categoria d’un sol tripulant.

Pel que fa als horaris d’inici i finalització del temps de pesca, s’avisen amb el llançament d’un coet. Es repartiran trofeus al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més, s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran, un altre per a qui pesqui el major nombre de calamars, i també s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des de 2010.

Un cop finalitzada la festa, el dissabte 2 de desembre, a les 21.30 h, s’ha organitzat un sopar i ball al restaurant del Club Nàutic, on es lliuraran els trofeus.

MÉS INFORMACIÓ

Més informació i bases del concurs

Salou (Tarragonès)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: