Preparació
- Feu coure les patates al vapor fins que estiguin al punt, tenint cura que no es passin de cocció. Retireu-les, deixeu-les refredar i reserveu-les.
- Talleu la pastanaga a làmines, amb una mandolina, i escaldeu-la 5 min amb aigua bullent. Retireu-ho amb una escumadora.
- Escaldeu les fulles d’espinacs a la mateixa aigua bullent, 2 min. Coleu-ho i refresqueu-ho amb aigua freda.
- Peleu les patates i talleu-les a làmines molt fines, amb una mandolina.
- Formeu la lasanya amb l’ajuda d’un motlle rectangular, intercalant làmines de patata, de pastanaga, d’espinacs i de pebrot, i acabeu-ho amb una de patata. Entre capa i capa, salpebreu-ho i tireu-hi un rajolí d’oli d’oliva.
- Retireu el motlle amb cura: pressioneu lleugerament al centre de la lasanya amb una mà i, amb l’altra, aixequeu el motlle.
- Escampeu-hi per sobre alguna herba aromàtica picada i serviu-ho.