Preparació
- Talleu els maduixots nets a daus i barregeu-los amb l’almívar, el puré de maduixot i amb el polsim de mitja branca de vainilla. Deixeu-ho macerar 4 hores a la nevera i col·loqueu-lo al fondo de 4 gots o copes.
- Per al vellut: feu una crema tot escalfant la nata líquida. En un bol barregeu l’ou amb el sucre. Incorporeu la nata bullent a la barreja del bol, remeneu-ho i deixeu-ho a foc suau fins que agafi una mica de textura i sense que arribi a bullir. Deixeu-la refredar a temperatura ambient. Barregeu-la amb el puré de maduixot i incorporeu-hi la nata semimuntada i barregeu-ho amb suavitat fins que s’homogeneïtzi.
- Col·loqueu-ho dins del got i a sobre les maduixes, intentant que no es barregi. Escalfeu la llet i tireu-hi la menta desfullada, tapeu-ho amb film transparent i deixeu-ho infusionar fins que sigui fred. Tritureu-ho i coleu-ho, si cal. Barregeu-ho amb el iogurt i bateu-ho perquè emulsioni. Col·loqueu-ho sobre el vellut de maduixa.