Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al pa de pessic: separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum. Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells (a mi m’agrada reservar-me una tercera part de la clara per afegir-la al final, després de la farina).
  2. Afegiu-hi la farina tamisada, la llimona, (la resta de clara) i aboqueu-ho dins un motlle encamisat. Coeu-ho uns 25 min a 180 ºC amb el forn ja calent i l’escalfor de baix.
  3. Traieu-ho del forn i deixeu caure el motlle sobre el marbre amb un cop sec. Així surt l’aire de dins i no s’abaixa el pa de pessic. Desemmotlleu-lo i gireu-lo cap per avall sobre un paper de forn empolsat amb sucre en pols. D’aquesta manera us quedarà més pla de dalt.
  4. Deixeu-ho refredar i, opcionalment, congeleu-ho ben tapat amb paper film.
  5. Per a l'almívar: poseu l’aigua i el sucre al foc i deixeu-la bullir 2 min per tal que es dissolgui el sucre. Afegiu-hi el licor i reserveu-ho.
  6. Per a la trufa: trossegeu la xocolata ben petita. Escalfeu la nata amb el sucre i barregeu-ho fins que es dissolgui el sucre. Aboqueu la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remeneu-ho bé fins que es fongui tota la xocolata. Si cal, feu-ho amb el túrmix.
  7. Deixeu-ho refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Munteu-ho amb les varetes elèctriques com si fos nata muntada.
  8. Per a la cobertura: piqueu la xocolata ben petita. Escalfeu la nata líquida i el sucre. Quan arrenqui el bull aboqueu-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Espereu 2 min i barregeu-ho bé fins a obtenir una mescla homogènia. Feu servir el túrmix a velocitat mínima i sense incorporar aire. 
  9. Manteniu-la calenta en un bany maria fins al moment d’utilitzar-la, a uns 40-45 ºC.
  10. Muntatge: talleu el pa de pessic en tres pisos (i traieu també la part torrada de sobre!). Col·loqueu el primer pis de pa de pessic sobre la reixeta del microones i mulleu-lo amb la tercera part de l’almívar. Escampeu la melmelada i tapeu-ho amb un segon pis de pa de pessic. Mulleu-lo amb un altre terç de l’almívar i cobriu-lo amb la trufa de xocolata muntada. Tapeu-ho amb el tercer pis de pa de pessic i mulleu-lo amb la resta d’almívar.
  11. Cobriu tota la mona amb la cobertura de xocolata a 40-45 ºC, deixant que caigui pels costats fins que quedin totes les parets ben cobertes.
  12. Espereu que la cobertura es solidifiqui una mica i enganxeu els fideus de xocolata per tot el voltant, agafant grapats de fideus amb una mà i acostant-la als laterals (s’enganxen sols).
  13. Amb dues espàtules ben grosses, agafeu la mona de la reixeta i col·loqueu-la sobre la blonda. Adorneu-la al gust de cadascú, amb la resta de cobertura, plomes, ous i pollets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto