Plat Favorit 2016

Barcelona ja té, per fi, un tres estrelles Michelin

El Lasarte de Martín Berasategui obté la tercera estrella de la guia vermella. Catalunya suma cinc nous estrellats.

Paolo Casagrande, Martín Berasategui i Joan Carles Ibáñez

Paolo Casagrande, Martín Berasategui i Joan Carles Ibáñez

Catalunya té cinc nous restaurants amb estrella Michelin i un tercer restaurant amb tres estrelles. I l’aconsegueix a la capital, Barcelona. Es tracta del Lasarte, de Martín Berasategui, un dels quatre restaurants de la ciutat que, fins avui, tenien dues estrelles i que, per tant, aspiraven a aconseguir la tercera.

La notícia és bona per partida doble. En primer lloc, com no podia ser d’una altra manera, per a Berasategui, que veu reconegut el seu treball a la capital del país. Però també per a una ciutat, Barcelona, que vivia la contradicció de ser tot un referent gastronòmic a nivell mundial i no tenia cap restaurant amb la màxima distinció que atorga la guia vermella.

Aquesta contradicció ha quedat resolta aquest vespre a Girona, on s’han donat a conèixer les noves estrelles de la prestigiosa guia, en un any especialment generós, ja que s’han afegit al llistat d’estrelles set nous restaurants de dues estrelles (cinc a Espanya i dos a Portugal) i 22 amb una estrella (cinc a Catalunya, deu a la resta de l’Estat i set a Portugal).

Els altres candidats
Si bé ja feia dies que se sabia que hi hauria un nou triestrellat, el dubte era saber qui l’obtindria. Els rumors apuntaven als restaurants catalans amb dues estrelles (Les Cols, Miramar, Lasarte, Enoteca, Àbac i Moments), i, fora del nostre país, sonava amb molta força el Mugaritz d’Andoni Luis Aduriz, al País Basc. De fet, alguns s’estan convertint en eterns candidats a una tercera estrella que no es materialitza, especialment en el cas de l’Àbac i el Mugaritz.

Generosa amb Catalunya
Tot i això, i més enllà de la tercera estrella que ha obtingut el Lasarte, la guia Michelin ha estat prou generosa amb el nostre país. Si l’edició de l’any passat es va saldar amb canvis mínims, enguany hi ha més moviment.

Així, Ca l’Arpa, a Banyoles, recupera l’estrella que va perdre a l’edició de 2016. A Barcelona hi ha dos nous locals amb una estrella. Es tracta del Xerta, de Fran López, i del Céleri, de Xavier Pellicer. Una altra estrella ha anat cap al Pla d’Urgell, concretament, a Bellvís, en mans de Joel Castanyé, xef de La Boscana. La darrera estrella que ha obtingut Catalunya ha estat per a l’Antic Molí d’Ulldecona, del xef Vicent Guimerà.

Amb tot, de les 30 noves estrelles que s’han lliurat avui, Catalunya n’ha obtingut sis. Una bona notícia per a la cuina del país i una bona notícia per a Barcelona, que, per fi, ja pot dir amb orgull que té un restaurant amb tres estrelles Michelin.

Totes les estrelles catalanes
Si voleu saber quins restaurants estrellats tenim a Catalunya, aquí en teniu el llistat:

Tres estrelles
El Celler de Can Roca (Girona)
Sant Pau (Sant Pol de Mar)
Lasarte (Barcelona)

Dues estrelles
Àbac (Barcelona)
Miramar (Llançà)
Les Cols (Olot)
Enoteca (Barcelona)
Moments (Barcelona)

Una estrella
Pakta (Barcelona)
Tickets (Barcelona)
Hoja Santa (Barcelona)
Disfrutar (Barcelona)
L’Ó (Sant Fruitós de Bages)
Les Moles (Ulldecona)
Casamar (Llafranc)
Caelis (Barcelona)
Cinc Sentits (Barcelona)
Dos Cielos (Barcelona)
Gaig (Barcelona)
Hisop (Barcelona)
Hofmann (Barcelona)
Fonda Sala (Olost de Lluçanès)
Moo (Barcelona)
Saüc (Barcelona)
Via Veneto (Barcelona)
Els Casals (Sagàs)
L’Angle (Barcelona)
Capritx (Terrassa)
Estany Clar (Cercs)
Can Jubany (Calldetenes)
La Cuina de Can Simon (Tossa de Mar)
Ca L’Enric (la Vall de Bianya)
Bo.Tic. (Corçà)
Massana (Girona)
La Fonda Xesc (Gombrèn)
Els Tinars (Llagostera)
Torreó de l’Indià (Xerta)
Rincón de Diego (Cambrils)
Can Bosch (Cambrils)
Fogony (Sort)
Emporium (Castelló d’Empúries)
Les Magnòlies (Arbúcies)
Dos Palillos (Barcelona)
Koy Shunka (Barcelona)
Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)
Tresmacarrons (el Masnou)
Nectari (Barcelona)
Els Brancs (Roses)
Céleri (Barcelona)
Xerta (Barcelona)
Ca l’Arpa (Banyoles)
La Boscana (Bellvís)
L’Antic Molí (Ulldecona)

REVISTA CUINA

Cuina207

AQUEST OCTUBRE

  • Parmigiano reggiano: el formatge italià que més ens enamora
  • Izakames. Tres tavernes japoneses de Barcelona

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 24.400 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Cuina207

AQUEST OCTUBRE

  • Parmigiano reggiano: el formatge italià que més ens enamora
  • Izakames. Tres tavernes japoneses de Barcelona

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 24.400 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat