Sagàs, Berguedà. Aquest poble de mitja muntanya proveeix el restaurant Sagàs de Barcelona amb el producte espectacular que omple la carta dissenyada per Iñaki López de Viñaspre. Parlem d’embotit, carn, verdures i hortalisses que arriben als frigorífics de la casa sense intermediaris. Sagàs va ser un dels primers restaurants de Barcelona que va convertir l’entrepà d’autor en l’eix de la seva proposta. I encara avui n’és referència. La xapata Sagàs és un dels hits: porta cansalada, figues, formatge, olivada i vinagreta de carquinyolis. Els entrepans amb embotit són obligatoris, però també n’hi ha d’internacionals, com el de llamàntol, el bun de porc o la deliciosa cheeseburger picant. Per la meva banda, només puc dir que pocs plaers es poden comparar a assaborir una canya i un Cubanito –un dels millors entrepans de la casa– a la magnífica terrassa que té el restaurant al barri del Born. Porteu el rètol de “No molesteu”.
- Pla de Palau, 13. Barcelona
- www.sagasfarmersandcooks.com