Plat Favorit 2016

El millor cava del 2016

Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008 ha estat guardonat en els Premis Vinari com a Millor Cava i Millor Gran Reserva del 2016.

Cava Jaume Giró i Giró Selecte 2008

Cava Jaume Giró i Giró Selecte 2008

El cava Juame Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008 està elaborat per una de les caves històriques de Sant Sadurní d'Anoia, que des del 1926 destaca per produir caves artesanals de produccions molt limitades. A més, ha rebut el premi Vinari al Millor Cava i al Millor Gran Reserva del 2016, de manera que es converteix en una bona opció per acompanyar els àpats nadalencs.

El millor cava de l'any és un cupatge de 40% xarel·lo, 30 % parellada, 20% macabeu i 10% chardonnay de la collita 2008, de manera que ha fet una criança de 92 mesos en ampolla. Es tracta, doncs, d'un cava amb molt de cos, armònic i ben estructurat, que pot maridar amb textures ben diferents, tant de carn, com de peixos, pastes, arrossos i plats complexos de mar i muntanya. 

A nivell sensorial, destaca el color pàlid groguenc amb notes verdoses i un bon despreniment de bombolles fines. En nas és obert, amb notes afruitades de préssec i poma. En bonca és complex, molt sec, amb una efervescència cremosa que li dóna vivacitat i lleugeresa, matisada per les notes de criança: torrats lleus i fruita seca.

REVISTA CUINA

Cuina207

AQUEST OCTUBRE

  • Parmigiano reggiano: el formatge italià que més ens enamora
  • Izakames. Tres tavernes japoneses de Barcelona

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 24.400 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat

REVISTA CUINA

Cuina207

AQUEST OCTUBRE

  • Parmigiano reggiano: el formatge italià que més ens enamora
  • Izakames. Tres tavernes japoneses de Barcelona

14 NÚMEROS PER NOMÉS

29,90 €

NÚMEROS ENDARRERITS

EN VOLS MÉS?

Inscriu-te al Newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra gran família. Ja som 24.400 subscriptors.

En donar-te d‘alta el teu correu acceptes la política de privacitat