Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la salsa romesco: col·loqueu una gerra sobre la tapa de la Thermomix, premeu la funció balança i peseu l'oli. Reserveu-ho.
  2. Poseu al vas les ametlles, les nyores, la llesca de pa i el bitxo. Tritureu-ho programant 10 segons, velocitat 7. Comproveu que està ben triturat. Si no és així, torneu a programar la mateixa velocitat uns segons més. Traieu-ho i reserveu-ho.
  3. Poseu 30 g de l'oli i els alls al vas i programeu 4 segons, velocitat 5. Amb l'espàtula baixeu les restes d'all de la tapa i de l'interior del vas cap a les ganivetes.
  4. Afegiu-hi el tomàquet i sofregiu-ho programant 5 min, 100 ºC, velocitat 1.
  5. A continuació, afegiu-hi el vinagre, el pebrot, la barreja d'ametlles, nyores, pa i bitxo reservada, el pebre i la sal. Tritureu-ho programant 15 segons, velocitat progressiva 5-10. Amb l'espàtula, baixeu les restes de verdura de la tapa i de l'interior del vas cap a les ganivetes.
  6. Amb el vas posat, programeu velocitat 4 i aboqueu a poc a poc l'oli sobre la tapa, sense programar temps. Quan l'oli hagi caigut del tot dins el vas, atureu la Thermomix.
  7. Per als calçots: introduïu en una bossa de rostir els calçots nets, la sal, el pebre i l'oli. Lligueu la bossa i dipositeu-la dins del recipient Varoma. Aboqueu l'aigua al vas i situeu el recipient Varoma al seu lloc. Programeu 20 min, temperatura Varoma, velocitat 1.
  8. Serviu els calçots amb la salsa romesco.

Consell:

Podeu arrebossar els calçots confitats amb una tempura; fregiu-los i serviu-los amb la salsa romesco. Prepareu la salsa romesco amb antelació.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: