Què cuinar La Vanguardia

Seguint amb la tradició de cada mes de fer una recepta de postres de la revista CUINA, aquesta és la que he triat pel mes de març.

Com al mes de febrer, torna a ser una recepta de les Cuineres de Sils, ja que en aquesta ocasió la recepta em va captivar de seguida: un flam fet amb un producte tan nostre com la ratafia havia de ser bo per força. I així és, ho prometo! El fet de no aromatitzar la llet amb cap aroma afegida (canyella, vainilla, pell de llimona, anís…) fa que el gust de l’ou i de la ratafia es notin molt i siguin els protagonistes absoluts del flam. És ideal acompanyar-lo d’unes nous i d’un gotet de ratafia, o, com aconsellen les mateixes Cuineres, regar-lo amb unes cullerades de ratafia pel damunt. El resultat són unes postres que faran les delícies de tothom, unes postres de menjar a culleradetes petites per tal d’allargar-les…

Preparació

  1. Escalfeu la ratafia en un cassó fins que redueixi a la meitat. Mentrestant, amb dues cullerades de sucre, feu un caramel (que ha de quedar una mica fosc) i poseu-ho al fons d'un motlle tipus plum-cake.
  2. En el mateix cassó, poseu-hi la meitat de la llet amb el sucre i feu-ho escalfar fins que el sucre quedi desfet.
  3. En un bol poseu els ous i afegiu-hi la resta de la llet freda, la ratafia i després la llet calenta amb el sucre desfet, i aneu-ho barrejant amb unes varetes. Remeneu-ho, coleu-ho i aboqueu-ho al motlle on heu posat el caramel.
  4. Poseu-ho en una plata al bany maria al forn 45 min a 200 ºC. Quan sigui fred, podeu treure el motlle i servir-ho. S'hi poden posar unes cullerades de ratafia pel damunt.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto