Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la infusió de maduixots: renteu els maduixots i traieu-los les fulles.
  2. Poseu-los en un bol amb el sucre i tapeu-ho amb plàstic alimentari. Poseu-ho a coure al forn al bany maria 1 h i 30 min a 100 ºC. La temperatura i el temps farà que els maduixots deixin anar tota l’aroma i el sabor amb l’aigua que contenen. Passat aquest temps, amb molt de compte, coleu els maduixots vigilant que no es trenquin, ja que deixarien una infusió tèrbola.
  3. Reserveu la infusió en fred. Els maduixots ja no tenen sabor, hauran quedat d’un color molt apagat, així que no els farem servir.
  4. Per al parfait de recuit de drap de l'Empordà: poseu a bullir la nata amb el sucre. Remulleu la fulla de gelatina amb aigua freda.
  5. Quan la nata arrenqui el bull, apagueu el foc i afegiu-hi els rovells d'ou; bateu-ho enèrgicament. Afegiu-hi la fulla de gelatina hidratada i deixeu-la dissoldre.
  6. Deixeu-ho refredar i afegiu-hi el recuit; tritureu-ho ben fi amb el túrmix. Deixeu-ho reposar tota la nit a la nevera i, l’endemà, munteu-ho amb varetes elèctriques. Poseu-ho en motlles circulars i congeleu-ho.
  7. Per al granissat: poseu un cassó al foc amb l’aigua; quan sigui calenta, afegiu-hi el sucre perquè es dissolgui. Afegiu-hi la fulla de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda, i deixeu que es dissolgui.
  8. Apagueu el foc i afegiu-hi el suc de poma Granny Smith, el licor i el suc de llimona.
  9. Poseu-ho al congelador perquè es glaci.
  10. Agafeu una forquilla i raspeu el granissat. L'alcohol i el sucre ajuden que no es faci un roc de glaç.
  11. Renteu delicadament les fruites vermelles i eixugueu-les amb paper absorbent.
  12. Poseu les fruites vermelles en bols de vidre i cobriu-les amb la infusió.
  13. Al centre de cada bol poseu-hi el parfait de recuit de drap i, al damunt, el granissat de poma. Acabeu la preparació decorant-ho amb fulles de menta tallades a tires molt i molt fines.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto