Què cuinar La Vanguardia

Com que sóc l’amfitriona del HEMC-Hojaldre, tenia ganes de fer una recepta senzilla però especial. Després de pensar-hi una mica he triat una recepta que té un significat especial per a mi perquè em porta molts bons records. És un pastís que vam menjar durant les nostres vacances a Eslovènia a l’agost de 2007 i que recordem sovint amb enyorança.

El Kremna rezina el vam tastar en una terrassa de l’Hotel Park, on va ser inventat el 1953, a la vora del preciós llac de Bled, mentre planificàvem les nostres excursions pels Alps Julians. És un pastís sense pretensions a base de pasta de full, crema i nata que ha esdevingut emblemàtic de la zona i se n’han arribat a fer més de 9 milions de racions. El seu nom significa “tall de crema”, i la gent d’allà l’anomena simplement 'Kremšnita'. La suma explosiva de nata i crema demostren la voluntat de satisfer la golafreria del turisme austríac que tradicionalment ocupava l’Hotel Park. Són gustos molt coneguts per a nosaltres, ja que no deixa de ser una fusió dels nostres tortells de crema i nata en un complet 2x1: simplement exquisit.

La recepta del pastís és un secret gelosament protegit pel pastisser de l’Hotel Park, de manera que jo he fet una adaptació a partir del que vam menjar nosaltres.

Preparació

  1. Talleu la pasta de full en 10 rectangles individuals amb l’ajut d’un motlle rectangular (dels que només tenen parets, sense base). Punxeu-los amb una forquilla per evitar que pugi la pasta de full i coeu-los a 210 ºC fins que estiguin daurats. Deixeu-ho refredar.
  2. Munteu la nata amb el sucre i reserveu-ho.
  3. Muntatge: poseu un rectangle de full dins el motlle rectangular i ompliu-ho amb una capa de crema i una altra de nata. Acabeu-ho amb un segon rectangle de full. Empolseu-ho generosament amb sucre en pols i reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 ago

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

24 ago

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

25 ago

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

26 ago

Petits grangers

La Fageda obre les seves portes als més menuts per tal d’apropar el món de l’agricultura...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto