Consells de cuina La Vanguardia

Avui porto una recepta molt semblant a les cassoletes individuals de lemon pie, però aquest cop en format pastís.

La recepta és gairebé la mateixa, però la crema de llimona no porta gelatina. S’aboca sobre la base quan està a temperatura ambient, i es deixa refredar bé abans de posar-hi la merenga. Tant si és en format individual com si és en format pastís gran, és una recepta que té l’èxit assegurat!

Preparació

  1. Per a la base sablé: barregeu el sucre i la farina. Incorporeu-hi la mantega pomada i barregeu-ho. Afegiu-hi l’ou i barregeu-ho el mínim fins a obtenir una massa homogènia i compacta.
  2. Entre dos papers de forn, estireu-la amb un corró. Col·loqueu-la dins un motlle de pastís desemmotllable i punxeu-la bé amb una forquilla. Reserveu-la una estona al congelador per tal que agafi fred.
  3. Poseu-hi un pes a dins, tipus cigrons secs o similar, i coeu-la 15 min a 180 ºC. Retireu el pes i torneu-la a posar al forn fins que quedi ben daurada. Deixeu-la refredar i reserveu-la.
  4. Per a la crema de llimona: en un cassó, barregeu el sucre amb la Maizena. Incorporeu-hi el suc, els ous i barregeu-ho. Incorporeu-hi l’aigua i barregeu-ho.
  5. Poseu el cassó al foc remenant-ho contínuament amb una llengua per evitar que s’enganxi. Quan faci el primer bull, retireu-ho del foc. Incorporeu-hi la mantega i deixeu-ho refredar una mica. Aboqueu-la sobre la base ja cuita i reserveu-ho.
  6. Per a la merenga: poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixeu-ho bullir fins que arribi a una temperatura de 119 ºC.
  7. Munteu les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 119 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
  8. Ompliu una mànega de pastisseria i repartiu la merenga per sobre la crema de llimona. Empolseu-ho amb sucre en pols i cremeu-lo amb l’ajut d’un bufador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24-25 feb

Fira de la Mel

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto