Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Per al pa de pessic de menta:

  1. Amb el túrmix, tritureu l’oli amb les fulles de menta i d’alfàbrega.
  2. Munteu els ous amb el sucre i la mel. Incorporeu-hi la farina i després, l’oli.
  3. Aboqueu la barreja dins un marc rectangular de 30 x 23 cm, amb paper sulfuritzat a sota.
  4. Coeu-ho 10 min a 180 ºC.
  5. Refredeu-lo i reserveu-lo (si no el feu servir el mateix dia, congeleu-lo per evitar que s’assequi).

Per a la mousse de llima:

  1. Muntareu el pastís del revés. Per això, prepareu una safata ben plana i cobriu-la amb un plàstic guitarra (si no en teniu, una bossa de plàstic oberta també anirà bé). Col·loqueu-hi a sobre un marc de 30 x 23 cm. Heu de tenir en compte que la safata us ha de cabre al congelador.
  2. Hidrateu la gelatina en aigua freda.
  3. Escalfeu el suc de llima i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
  4. Poseu el sucre en un cassó al foc. Quan arribi a 110 ºC, aboqueu-lo sobre les clares, que les tindrem ja muntant amb les varetes elèctriques. Seguiu-ho muntant fins que quedin a punt de neu i es refredin del tot.
  5. Incorporeu les clares al suc de llima, amb moviments suaus.
  6. Incorporeu-hi la nata semimuntada, també amb moviments suaus.
  7. Aboqueu la barreja dins el marc, allisant-la bé de manera que quedi plana i uniforme.
  8. Reserveu la safata al congelador.

Per al cremós de llima:

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda.
  2. Poseu en un cassó al foc el suc, el rovell, la clara i el sucre. Feu-ho coure fins que arribi a uns 80 ºC. Cal que ho remeneu tota l’estona amb una espàtula, repassant bé tot el fons del cassó per evitar que s’enganxi.
  3. Un cop arribi a la temperatura, aparteu-ho del foc i incorporeu-hi la gelatina escorreguda.
  4. Aboqueu-ho sobre la xocolata blanca i tritureu-ho amb el túrmix.
  5. Aboqueu la barreja dins el marc, sobre la capa de mousse de llima que teníem reservada al congelador. Alliseu-la bé.
  6. Col·loqueu-hi a sobre el pa de pessic que teníem reservat, de manera que quedi ben pla i tocant tota la superfície del cremós.
  7. Torneu-ho a reservar al congelador.

Per a la cobertura de mojito:

  1. Hidrateu la gelatina en aigua freda.
  2. Escalfeu el suc de llima i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  3. Incorporeu-hi el rom, la menta i la gelatina freda. Tritureu-ho bé amb el túrmix.
  4. Traieu el pastís del congelador. Capgireu-lo del dret i retireu el plàstic de dalt.
  5. Aboqueu-hi la cobertura de mojito, de manera que cobreixi tota la superfície i quedi ben llisa.
  6. Torneu a reservar-ho al congelador.
  7. Per desemmotllar el pastís, passeu un ganivet calent per les vores del marc. Retireu el marc i col·loqueu el pastís sobre la safata de servir. Decoreu-lo al gust, amb una mica de nata muntada, uns grills de llima i unes fulles de menta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto