Preparació
- Talleu la base de les cabeces d’alls, emboliqueu-les amb paper de plata i poseu-les al forn, a 180 ºC, 30-40 min, fins que estiguin molt tendres. Deixeules refredar una mica, retireu-ne el paper i extraieu la pasta d’alls rostits.
- Escalfeu un cassó amb unes gotes d’oli d’oliva, afegiu-hi el puré d’alls, remeneu-ho, escampeu-hi la farina, remeneu-ho i deixeu que es torri uns segons, mulleu-ho amb el brou de peix i deixeu-ho coure fins a obtenir la textura desitjada. Salpebreu-ho.
- Renteu les cebes tendres i retireu les llavors dels pebrots; talleu-los de manera regular.
- Talleu el lluç a trossets, salpebreu-lo i passeu-lo per la planxa calenta, untada amb oli d’oliva. Salteu els pebrots i la ceba tendra; salpebreu-los.
- Renteu i talleu els tomàquets en dos, marqueu-los a la planxa 2 min.
- Formeu les broquetes alternant el lluç amb la ceba tendra i els pebrots.
- Col·loqueu les broquetes i els tomàquets en una safata i poseu-la al forn calent, a 200 ºC, 5 min.
- Serviu-ho acompanyat de la velouté d’alls rostits.