Què cuinar La Vanguardia

Ja fa dies que tinc pendent penjar la recepta del segon pastís que vaig preparar per al sopar dels Escorpins, un púding molt especiat, amb mel, pa d’espècies i sucre muscovat.

La recepta no té cap secret, és un púding ben clàssic. Però canviant tres ingredients es converteix en un púding molt original i diferent. D’una banda, vaig utilitzar el pa d’espècies tan típic de França, que elaboren amb sucres sense refinar, mel, canyella i gingebre. D’altra banda, vaig potenciar el gust de mel fent-la servir com a edulcorant. I a més, vaig utilitzar un sucre sense refinar, el muscovat melassa, que m’encanta pel seu regust de regalèssia i cafè.

Preparació

  1. Poseu en un cassó la llet, la canyella, el gingebre i la pell de llimona. Poseu-ho al foc fins que bulli, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar 15 min. Coleu-ho i reserveu-ho.
  2. Barregeu la llet, els ous, la mel i el sucre muscovat.
  3. Esmicoleu el pa d’espècies i barregeu-lo amb la mescla anterior.
  4. Aboqueu la barreja dins un motlle de plum-cake untat amb caramel líquid. Tapeu el motlle amb un paper d’alumini.
  5. Coeu-lo al bany maria al forn a 160 ºC durant 1 h, aproximadament.
  6. Deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 set

3a Fira Gastronòmica del Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central celebra des de fa tres anys la seva fira gastronòmica, una proposta que...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23-24 set

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto