Consells de cuina La Vanguardia

Ja fa dies que tinc pendent penjar la recepta del segon pastís que vaig preparar per al sopar dels Escorpins, un púding molt especiat, amb mel, pa d’espècies i sucre muscovat.

La recepta no té cap secret, és un púding ben clàssic. Però canviant tres ingredients es converteix en un púding molt original i diferent. D’una banda, vaig utilitzar el pa d’espècies tan típic de França, que elaboren amb sucres sense refinar, mel, canyella i gingebre. D’altra banda, vaig potenciar el gust de mel fent-la servir com a edulcorant. I a més, vaig utilitzar un sucre sense refinar, el muscovat melassa, que m’encanta pel seu regust de regalèssia i cafè.

Preparació

  1. Poseu en un cassó la llet, la canyella, el gingebre i la pell de llimona. Poseu-ho al foc fins que bulli, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar 15 min. Coleu-ho i reserveu-ho.
  2. Barregeu la llet, els ous, la mel i el sucre muscovat.
  3. Esmicoleu el pa d’espècies i barregeu-lo amb la mescla anterior.
  4. Aboqueu la barreja dins un motlle de plum-cake untat amb caramel líquid. Tapeu el motlle amb un paper d’alumini.
  5. Coeu-lo al bany maria al forn a 160 ºC durant 1 h, aproximadament.
  6. Deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 gen

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

18 gen

Com alimentar-nos a l'hivern

Amb aquest taller, de 19 a 20.30 h, podeu conèixer els aliments de l’hivern i, també, com podem...

18 gen

Iniciació de tast de vins

En aquest taller, de 19.30 a 21.30 h, podeu educar els vostres sentits per poder apreciar tot allò que una...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto