Preparació
- Escaldeu els tomàquets, amb una incisió a la base, durant 30 s. Refresqueu-los i peleu-los. Talleu-los en forma de pètals.
- En un recipient on càpiguen bé els tomàquets, poseu-hi oli d’oliva, els grans de pebre trencats, els bitxos, sal i les fulles de les herbes netes. Introduïu-hi els tomàquets i deixeu-los macerar unes 6 h.
- Per al pesto: tritureu l’alfàbrega neta, l’all, els pinyons —torrats o crus, depèn del gust de cadascú—, el parmesà, la sal i l’oli fins que ens quedi una salsa que ens agradi de textura. Si ha quedat massa espessa, afegiu-hi una mica d’oli.
- Salpebreu els filets de tonyina i coeu-los a la paella calenta amb un raig d’oli. Penseu que la tonyina una mica crua és més gustosa. Serviu-la amb els tomàquets especiats i amb salsa pesto per sobre.